• Jubileum jeugdtoernooi SV Borger op zaterdag 2 juli

  En wie is de beste penaltynemer onder de jeugdspelers?

  Al eerder wisten we te melden dat het weekend van 1 en 2 juli bij SV Borger in het teken van het 75-jarig jubileum staat. Nadat eerder de feestavond en de verrassingswandeling ‘Borger op Drift’ al werden gepresenteerd is nu bekend geworden wat het zaterdagochtendprogramma zal zijn. Er wordt op 2 juli een onderling voetbaltoernooi georganiseerd voor de complete jeugdafdeling van de groenwitten. Alsof dat nog niet mooi genoeg is zal er onderling uitgemaakt worden wie zich plaatsen voor de finale van de SV Borger 75 jaar penaltybokaal.

  Gelijkwaardige teams
  Het is de bedoeling dat alle jongens en meisjes vanaf de JO8 tot aan de kerels van de JO19 in actie komen. De spelers worden in gelijkwaardige teams ingedeeld en elk team krijgt een eerste elftalspeler als coach. Zo zoekt Borger ook in dit weekend de verbinding tussen jeugd en senioren. Namens het organisatiecomité is Wiljan Vos de afgelopen weken bij elk jeugdteam langs geweest om de junioren te enthousiasmeren om zich aan te melden. “De meesten hebben er nu al zin in, dus dat komt wel goed!”, aldus de aanvoerder van Borger 1.

  Penaltybokaal
  Naast het voetbaltoernooi wordt tijdens de ochtend ook gestreden om plaatsing voor de finale van de penaltybokaal. Vos hierover: “In de voorronde mogen de jeugdspelers proberen te scoren bij de doelman van Jong Borger Max Speelman. Max heeft zich het afgelopen jaar uitstekend gemanifesteerd in Jong Borger, dus hij zal het de jeugd niet makkelijk maken. De winnaars van de ochtend mogen zich opmaken voor de finale later die middag in de rust van de seniorenvoetbalactiviteit. Dan komt het echt aan op een goede traptechniek als we Vos mogen geloven: “Dan staan ze tegenover Edwin Haandrikman, onze nummer 1. Edwin is een echte penaltykiller, dus dat wordt geen gemakkelijke opgave!”

  Aanmelden
  Jeugdspelers van SV Borger kunnen zich aanmelden bij Wiljan Vos. Dit kan telefonisch via 06 – 131 171 58, of via het e-mailadres: vriendenvan@svborger.com. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  Programma
  08.30 Bekendmaking indeling & wedstrijdschema
  09.00 Start Toernooi
  10.30 Voorronde penaltybokaal (op Max Speelman)
  12.30 Einde toernooi
  13.00 Prijsuitreiking & Broodje HamBorger
  14.30 Finale penaltybokaal (op Edwin Haandrikman)

  Jubileumweekend
  Het jeugdtoernooi maakt deel uit van het 75 jarig jubileumweekend, wat verder bestaat uit een verrassingswandeling op vrijdagavond (tickets via www.svborger.com), een formele receptie, een historische seniorenwedstrijd (later meer hierover) en een spetterende feestavond met de band Xclusive (tickets via www.svborger.com). Iedereen is welkom, dus koop die tickets!