• Jong Borger wachtte afgelopen zaterdag en dinsdag een confrontatie met Wildervank 2. Beide ontmoetingen werden in een winstpartij omgezet door Borger. Zaterdag won het met 0-3 bij Wildervank, dinsdagavond werd er thuis met 5-2 gewonnen.

    Winst Periodetitel
    Zaterdag trad men aan in Wildervank en bij winst zou men de tweede periodetitel kunnen binnen halen. In Wildervank trof men op het kunstgrasveld ook een jonge tegenstander. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd en was het voor Borger af en toe oppassen voor de bewegelijke middenvelders en voorhoede van Wildervank. Er ontstonden af en toe gevaarlijke situaties voor het doel van Max Speelman, maar echt in de problemen kwam Borger niet. Borger kreeg zelf de betere kansen, maar speelde niet heel groots in de eerste helft. In de tweede helft kwam Borger beter voor de dag en dat leidde na tien minuten spelen in de tweede helft tot een 0-1 voorsprong van Dylan Berghuis. Diezelfde Berghuis maakte een vijftal minuten later ook de 0-2 na een prachige pass van Max de Roos. Daarmee was de wedstrijd beslist en kon Borger de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Wildervank kwam ook nog met tien man te staan, nadat men door de wissels heen was. Borger scoorde nog eens in de slotfase via een fraaie goal van Ronald Venema. Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat Borger de periodetitel had gewonnen en kon er dus een klein feestje gevierd worden.

    Dinsdag opnieuw een overwinning
    Dinsdag stond het inhaalduel tegen Wildervank op het programma en ondanks er toch flink wat regen was gevallen kon het duel door gaan. Borger kwam in de eerste helft op voorsprong via Ruben de Valk, maar keek bij rust toch tegen een 1-2 achterstand aan. Dat was niet onverdiend te noemen, gezien Borger een beetje lankmoedig oogde in de eerste helft. In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Het werd al snel 2-2 door de Valk, die rond het uur spelen ook zijn hattrick wist te voltooien. De aanvaller had ook nog zijn vierde kunnen maken, maar mistte vanaf elf meter. Borger kreeg vervolgens nog een strafschop, deze werd wel benut door Robert Jan Oving. In de slotminuten maakte Dylan Berghuis er nog 5-2 van.

    Door de twee overwinningen op Wildervank heeft Jong Borger de tweede plek stevig in handen. Men verzekerde zich zaterdag van de periodetitel en nacompetitie. Helaas bleek woensdag die periodetitel niet zoveel meer waard te zijn. De KNVB heeft voor komend seizoen besloten om een vrije inschrijving open te stellen voor de reserve 2e klasse, waardoor Jong Borger automatisch kan promoveren. De nacompetities voor promotie zijn dan ook komen te vervalen. Het enige wat Borger dan ook nog rest is om koploper De Weide 3 het vuur aan de schenen proberen te leggen in de strijd om het kampioenschap. De achterstand bedraagt drie punten met nog acht wedstrijden te gaan.