• Jong Borger wint topper van Hoogeveen 2

    Jong Borger heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan met de 3-2 overwinning in de topper tegen Hoogeveen 2. Dat het in de slotminuten toch nog even billenknijpen werd na de tweede goal van de gasten mocht Borger zichzelf aanrekenen. Dat had in de eerste helft al ruim afstand moeten nemen van de Hoogeveners en ook na de pauze werden er nog de nodige kansen om zeep geholpen. Desondanks was men wel blij met de overwinning, waardoor men voorlopig stevig op plek twee staat.

    Het duel werd eerder afgelast vanwege corona aan de kant van Hoogeveen en dus moest het duel op dinsdagavond worden gespeeld. Op de niet al te best bespeelbare grasmat in Borger zagen de toeschouwers een specatculair begin met drie goals in een tijdsbestek van zes minuten. Na twee minuten had Ruben de Valk Borger al op voorsprong gezet, maar nog geen twee minuten later pegelde een Hoogevener een vrije trap hard en laag binnen. Weer twee minuten later knikte Bob Westerdijk een hoekschop binnen en stond het al 2-1. Een spectaculair begin waarna Borger in de eerste helft de ene na de andere grote kans kreeg en het niet gek was geweest als Borger ruim had voorgestaan bij rust. Hoogeveen kreeg namelijk welgeteld een grote kans in de eerste helft uit een kopkans vanuit een vrije trap, die door Max Speelman knap uit de goal werd geranseld. Maar de kansen voor Borger waren er veel meer en een stuk groter. Een aantal keren dook men alleen op voor de keeper, maar wonderbaarlijk genoeg wisten onder andere Dylan Berghuis, de Valk, Westerdijk en Kevin Fokkens van een aantal meters afstand, of de situatie niet goed uit te spelen, of niet te scoren. Borger vergat zichzelf daarmee te belonen voor het felle en bij vlagen goed vertoonde spel.

    Daarmee hield het de bezoekers nog in de wedstrijd, maar ook na de pauze waren de eerste grote kansen weer voor Borger. Ook nu lukte het maar niet om te scoren, totdat het in de 67e minuut eindelijk wel raak was. Dylan Berghuis omspeelde de keeper en schoof binnen. Hoogeveen probeerde daarna met een alles of niets offensief om er nog een resultataat eruit te halen en zag eerst een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Borger had verzuimd om de echte genadeklap uit te delen en doordat de gasten in de 86e minuut toch nog de aansluitingstreffer wisten te scoren werd het toch nog even spannend. De thuisploeg hield de rijen daarna wel gesloten en trok zo de overwinning uiteindelijk verdiend over de streep. Maar dat de groenhemden zichzelf het een stuk makkelijker hadden kunnen maken, dat besefte men ook wel na tijd. Desondanks een mooie driepunter, waardoor Borger op een mooie tweede plaats staat. Komende zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt Veendam 1894 op bezoek.