• Jong Borger wint op het tandvlees de Kanaalstreekderby van SJS 2

    Jong Borger heeft de Kanaalstreekderby tegen SJS 2 met 2-1 gewonnen. Voor die zege moest het diep gaan in een bij vlagen harde wedstrijd. Wel betekende de zege de derde overwinning in een week tijd na de twee zeges op Wildervank. Bovendien liet koploper De Weide 3 punten liggen tegen Fit Boys 2, waardoor de achterstand nog maar een punt bedraagt.

    Er was de hele week veel regen gevallen en dat was te merken aan het veld, dat behoorlijk zwaar was om op te spelen. Het leidde er ook toe dat er niet veel goed voetbal was te zien deze middag, maar zoals het bij een derby betaamt wel heel veel strijd. Borger begon prima aan de wedstrijd en dat leidde na tien minuten spelen in de openingstreffer van Calvin Beijering. De spits kreeg de bal goed aangespeeld door Kevin Fokkens en rondde bekwaam af: 1-0. Daarna ebde het spelpeil bij Borger snel weg en kreeg SJS wat meer grip op de wedstrijd. De thuisploeg mocht na de 1-0 niet klagen dat een onoplettendheidje achterin niet werd afgestraft ofdat men zelfs tegen een rode kaart aanliep wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Gelukkig voor Borger bleef de SJS-speler gewoon in de benen.

    Maar doordat Borger de druk er niet meer goed op kreeg kwam SJS verdiend langszij in de eerste helft na een goed uitgespeelde aanval. De gelijkmaker leidde er niet toe dat Borger er weer beter van ging spelen en dus zocht men met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op. Ook het begin van de tweede helft liep het niet echt en werden er vooral veel duels uitgevochten over het hele veld. Dat had ook met name te maken met het oppurtune spel van SJS, dat veelal voor de lange bal koos vanuit de centrale verdedigers. Het leverde aan beide kanten nauwelijks kansen op, maar Borger scoorde na een dik uur spelen wel de 2-1. Een vrije trap van Dylan Berghuis werd niet goed verwerkt door de SJS-goalie, waarna de bal uit de scrimmage voor de voeten van Fokkens belandde. De middenvelder schoot op uitstekende wijze binnen: 2-1. Borger kwam daarna nauwelijks meer in de problemen, maar moest blijven oppassen dat een lange bal bij toeval niet eens gelukkig viel voor de bezoekers, die meer en meer risico gingen nemen. Dat leverde Berghuis in de slotfase nog een enorme kans op de 3-1 op, maar de aanvaller schoot net naast. Daarna was het nog enkele minuten billenknijpen, maar uiteindelijk werd de zwaarbevochten zege over de streep getrokken. Het was allemaal niet heel best deze middag, maar na een derde wedstrijd in een week tijd waren de drie punten dan ook het meest belangrijk.

    Volgende week is Jong Borger vrij, waarna het een week later op bezoek gaat bij Fit Boys 2. De ploeg die koploper de Weide 3 zaterdag puntverlies toebracht. Men is dus gewaarschuwd.