• Jong Borger wint oefenduel van zaterdag vijfdeklasser Meeden

    Helaas stond er zaterdag geen competitiewedtrijd op het programma voor Jong Borger. Tegenstander Hoogeveen had helaas moeten afzeggen wegens corona. Gelukkig werd er nog wel een tegenstander gevonden om tegen te oefenen, zaterdag vijfdeklasser Meeden kwam op bezoek. Het leverde een knappe 3-1 overwinning op voor de jonge groenhemden, die daarmee weer een goed resultaat wisten neer te zetten.

    Gezien het dit seizoen nauwelijks voorkomt dat zowel 1,2 als 3 moeten thuisspelen was het dan ook mooi dat Jong Borger alsnog in de baan kon voor een vriendschappelijke wedstrijd. Zeker omdat er na tijd nog een feestje op het programma stond. Borger en Meeden trapten zaterdag om 14:30 uur af op veld 2, waar het meeste gras inmiddels wel was verdwenen. Gelukkig komt het betere weer eraan en kunnen de velden de komende weken gaan herstellen. Borger begon goed aan de wedstrijd en stond snel op voorsprong na een mooie aanval. Jacco Heetebrij was uiteindelijk het eindstation en schoot vanaf randje zestien op fraaie wijze binnen. Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong, een bal door het midden werd onderschep door Meeden en met een simpele pass werd de spits van Meeden vrijgeze voor doelman Max Speelman. De aanvaller schoof beheerst binnen en daarmee stond het weer gelijk. Toch pakte Borger de draad weer snel op en liet het bij tijd en wijle prima voetbal zien. Het leidde opnieuw tot een voorsprong na een mooie actie van Bob Westerdijk, die de bal ook goed binnen schoot. Het had zelfs 3-1 kunnen staan, ware het niet dat Dylan Berghuis pech had dat hij de lat raake. Zo ging men met een 2-1 voorsprong aan de thee.

    In de tweede helft had Borger weinig meer te duchten van Meeden, dat niet echt bij machtte was om het Borger echt moeilijk te maken in de tweede helft. Zeker niet nadat de thuisploeg op een 3-1 voorsprong kwam via een strafschop. Joram Boer werd gevloerd binnen de lijnen, waarna Robert Jan Oving de penalty feilloos binnen schoot. Borger verzuimde daarna nog om de geboden ruimtes en verkregen mogelijkheden te benutten om een nog wat hogere score neer te zetten. Aan de andere kant hield Borger achterin onder leiding van het duo Odin Blei en Twan Kuiper de rijen ook gesloten en was het geloof bij Meeden in de laatste twintig minuten ook wel weg. Opnieuw een mooi resultaat voor Jong Borger, dat volgende week een thuiswedstrijd speelt tegen Fit Boys 2.