• Jong Borger wint nipt van SJS 3

    Stroperig, die benaming pastte goed bij deze wedstrijd in Stadskanaal. Dat was hoe het spel van Borger er deze middag uit zag, wat met name kwam door het enorm hoge gras op het hoofdveld en een stug verdedigende tegenstander. Desondanks werd er wel een 1-2 overwinning geboekt door een zwaar gehavend Jong Borger.

    Gek genoeg speelden SJS 1 en Borger 1 naast ons op het kunstgrasveld, waardoor wij op het hoofdveld mochten spelen. Gezien wij automatisch al promoveren naar de tweede klasse ligt de focus in de laatste weken wat meer op het eerste elftal dat nog volop meespeelt om de titel in de zaterdag vierde klasse D. Maar ook Jong Borger heeft nog altijd een klein kansje op de titel, maar dan moet wel alles meezitten in de laatste weken. Door veel afwezigen moesten we deze middag beroep doen op een drietal A-junioren om toch de spreekwoordelijke wei in te kunnen.

    Het begin was niet goed te noemen, want na tien minuten spelen knikte SJS al op fraaie wijze raak uit een vrije trap. De ervaren en geslepen routiniers van SJS kozen ervoor om een blauwe muur op te trekken op eigen helft en daar bleek maar moeilijk door heen te komen. Er kwamen wel wat kansjes, maar het ging uiterst moeizaam. Toch kwam na een half uur spelen wel de gelijkmaker op het scorebord. Na een goede aanval was Dylan Berghuis het eindstationen hij roste de bal tegen de touwen: 1-1 en tevens ruststand.

    Na de pauze volgde hetzelfde spelbeeld, SJS bleef achterover leunen hopend op een spaarzaam kansje, Borger moest er maar doorheen zien te komen. Dat lukte gelukkig halverwege de tweede helft nog een keer en wederom was het Berghuis die scoorde. Daarna vergaten Joram Boer en Ronald Venema de wedstrijd in het slot gooien, waardoor het toch nog even spannend bleef. Maar echt in gevaar kwam de overwinning uiteindelijk niet meer. Tevens wist ook het 1e te winnen in Stadskanaal, waardoor men ’s avonds met een goed gevoel de feestavond in kon gaan van beide elftallen.

    Zo blijven we gezien de omstandigheden nog altijd knap bovenin meedoen. Volgende week spelen we de enalaatste thuiswedstrijd van het seizoen, dan komt Elim 2 op bezoek.