• Jong Borger wint met ruime cijfers van Veendam 1894 2

Jong Borger heeft de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894 met 5-0 weten te winnen. Na een 1-0 ruststand liepen de groenhemden in de tweede helft gestaag uit naar een ruime zege. Daarmee werd de 5-1 nederlaag van vorige week tegen LTC 2 weer weggepoetst.

Na een knotsgekke 5-4 overwinning tegen Fit Boys 2 en een ruime en kansloze 5-1 nederlaag tegen LTC stonden er ook zaterdag weer 5 doelpunten op het scorebord bij een van beide ploegen. Gelukkig was dat het geval voor Jong Borger, dat nu zelf wel weer eens de nul wist te houden.

Het was ook zaak voor Borger om deze wedstrijd te winnen om zo ervoor te zorgen dat men aan het einde van de eerste seizoenshelft bij de eerste zes zit. Borger begon goed aan de wedstrijd en na een dikke tien minuten spelen leverde dat ook de 1-0 voorsprong op. Dylan Berghuis kreeg de bal uit een ingooi van Benjamin Mazeau voor de voeten en kon simpel binnen tikken. Borger bleef de betere partij in de eerste helft en kreeg ook een paar goede kansen op de 2-0. Deze werden niet benut, maar gelukkig voor Borger hielp Veendam ook twee goede kansen om zeep, waardoor er met een 1-0 voorsprong gerust kon worden.

Gezien het spelbeeld niet onverdiend, maar de winst was nog lang niet binnen. Tien minuten in de tweede helft leek toch wel de beslissing te vallen. Een mooie aanval werd knap afgemaakt door Bob Westerdijk. Veendam was daarna niet meer bij machtte om het Borger nog lastig te maken, terwijl de thuisploeg nog een flink aantal kansen bijeen voetbalde. Het leverde nog drie doelpunten op, waardoor Borger uiteindelijk een ruime 5-0 overwinning boekte. Een eigen doelpunt en nogmaals Berghuis en Westerdijk bepaalden de eindstand op 5-0.

Door de overwinning steeg Borger naar plek 2 met 13 punten uit 7 wedstrijden en is het voorlopig goed op weg. Zaterdag is het vrij, waarna een week later om 13:00 uur de thuiswedstrijd tegen de studenten van TKB 6 op het programma staat.