• Jong Borger wint laatste uitwedstrijd bij Hoogeveen 2

    Jong Borger heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. Op bezoek bij Hoogeveen werd een 0-2 zege behaald, maar gezien de enorme kansen (met name voor rust), had de score veel en veel hoger moeten uitvallen.

    Er stond deze zaterdag niks meer op het spel voor Jong Borger, dat in ieder geval tweede wordt in deze 3e klasse. Er is geen nacompetitie, waardoor de wedstrijd tegen Hoogeven om de spreekwoordelijke eer werd gespeeld. Met weer aantal aanvullingen vanuit de JO19-1 was Borger op het kunstgras van meet af aan de veel betere ploeg en kreeg het kans na kans in de eerste helft. De een nog mooier dan de ander, maar de voorwaartsen bleken het vizier deze middag niet op scherp te hebben. Dat er een keer werd gescoord uit een standaardsituatie was dan ook veelzeggend. Odin Blei kopte raak uit een hoekschop en zorgde voor een 0-1 voorsprong bij rust. Hoogeveen kreeg welgeteld een grote kans, maar deze werd onschadelijk gemaakt door doelman Max Speelman. Dat het nog een wedstrijd was had Borger aan zichzelf te danken, niet voor het eerst dit seizoen was het missen van veel en grote kansen het verhaal van de wedstrijd.

    Na de pauze kwam de voorsprong niet meer echt in gevaar voor Borger, dat de wedstrijd onder controle had. Toch bleef het nog wel lang spannend qua stand omdat de groenhemden het duel niet beslisten, al waren de kansen in de tweede helft ook spaarzamer. Uiteindelijk zorgde Dylan Berghuis toch voor de beslissende 0-2, wat tevens ook de eindstand bleek. Al met al een verdiende overwinning, die wel een tikje hoger had mogen uitvallen.

    Volgende week zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan komt hekkensluiter Angelso 2 op bezoek, kijken of het vizier dan wel op scherp staat bij de jonge groenhemden.