• Jong Borger wint eenvoudig van SC Angelslo 2

    Zaterdag stond voor Jong Borger de uitwedstrijd tegen middenmoter SC Angelslo 2 op het programma. De Emmenaren wonnen hun eerste duels nog, maar verloren de laatste wedstrijden steeds met dikke cijfers. Dat had zaterdag opnieuw gekund, ware het niet dat Borger een karrevracht aan kansen liet liggen en daardoor slechts met 0-3 won in Emmen. 

    Op een bijveld en zonder publiek (vanwege de nieuwe coronamaatregelen) ging de wedstrijd om 12:00 uur van start in Emmen. Vanaf meet af aan was duidelijk dat Borger het spel mocht gaan maken en dat deed het in de beginfase ook naar behoren. Het leverde al een snelle 0-1 voorsprong op voor de groenhemden. Dylan Berghuis werd de diepte in gestuurd en legde keurig terug op de ingelopen Devi van Klinken, die het leder prima tegen de touwen schoot. Een vroege voorsprong waar men naar op zoek was en waar vooraf ook op gehamerd was.   

    Daarna verzuimde Borger om door te drukken en de 0-2 aan te laten tekenen. De beste kans was voor Benjamin Mazeau, maar de middenvelder stuitte op de goalie van Angelslo. De thuisploeg kon er bitter weinig tegenover zetten, slechts een schot dat enkele meters over het doel zeilde van goal Max Speelman was het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg. In het tweede gedeelte van de eerste helft verzandde Borger ook in het rommelige spel van Angelslo en werden er te weinig duels gewonnen. Desondanks kwam men wel op een prima moment op 0-2. Enkele minuten voor rust knalde Berghuis de 0-2 binnen. 

    Na de pauze was het zaak om alert te zijn in het eerste kwartier van de wedstrijd en zelf de kansen af te maken om een gemakkelijkere tweede helft te spelen. Maar zoals wel vaker bleek ook het maken van de kansen weer het grootste probleem van Jong Borger.  Zo had Jacco Heetebrij enigszins pech dat zijn bal via beide palen het doel weer uitrolde, maar waren er daarnaast veel kansen om naar een hoge uitslag uit te lopen. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd werd er weer gescoord, Mazeau schoot op schitterende wijze een vrije trap binnen in de verre hoek. Ook in de tweede helft werd de defensie van Borger niet in verlegenheid gebracht, dat alweer voor de vijfde keer deze competitie de nul wist te houden. Zodoende bleef het bij 0-3.

    De Weide 3 en Hoogeveen 2 wisten ook te winnen, waardoor Borger nu derde staat op een punt achterstand van beide ploegen. Volgende week wacht, ijs en wederdienende, een thuiswedstrijd tegen Wildervank 2.