• Jong Borger verspeelt kostbare punten tegen Fit Boys 2

    Jong Borger heeft dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie. Net als koploper De Weide liet ook Borger zich met eenzelfde uitslag twee dure punten afsnoepen: 3-3. Een volkomen onnodig gelijkspel, waarbij gemiste kansen en dubieuze beslissingen van de arbitrage Borger uiteindelijk fataal werden.

    Borger trad in Beilen aan op kunstgras en dat bleek voor de meeste spelers toch een zwaar veld om op te spelen. De beginfase oogde dan ook wat stroef aan de kant van Borger, waarbij de thuisploeg de groenhemden onder druk wilde zetten. Echt in de problemen kwam Borger niet, al kreeg Fit Boys wel een grote mogelijkheid. Knullig balverlies leidde een tegenaanval in, maar gelukig voor alles en iedereen aan Borger-zijde werd de strakke voorzet op een paar meter door alles en iedereen gemist.

    Naarmate de eerste helf vorderde kwam Borger steeds beter in de wedstrijd en kon Fit Boys de ruimtes steeds minder belopen. Het resulteerde na een paar gemiste kansen na een half uur spelen in de 0-1 voorsprong voor Borger door Dylan Berghuis. De goal werd goedgekeurd ondanks dat de grensrechter van Fit Boys, die de gehele middag druk aan het zwaaien was met zijn vlag, voor buitenspel vlagde. Niet veel later werd de 0-2 onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Berghuis trok de bal mooi voor vanaf een meter of tien van de achterlijn op Bob Westerdijk die kwam inlopen en het leder binnenschoot. Opmerkelijk genoeg zag tot ieders verbazing de grensrechter van Fit Boys het anders en keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Daarna mocht Borger zich hetzelf verwijten dat het alsnog niet met een 0-3 voorsprong de rust in ging, want kansen om het af te maken waren er. Jacco Heetebrij, Joram Boer en Berghuis faalden echter in de afronding. Daarvoor kreeg Borger op slag van rust de rekening gepresenteerd. Een van de spaarzame kansen van Fit Boys werd direct benut: 1-1.

    Terwijl de wedstrijd eigenlijk in de tas had moeten zitten was de thuisploeg nog in leven gelaten. Wel kwam Borger na rust direct goed uit de startblokken en kwam het snel op 1-2 na een cadeautje van de thuisploeg. Een tekorte terugspeelbal werd goed afgerond door Westerdijk. Toen tegen het uur spelen ook de 1-3 viel leek de wedstrijd wel beslist. Boer stuitte in eerste instantie nog op de Fit-Boys goalie, maar Westerdijk was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken. Toch ging het in de slotfase nog helemaal mis voor Borger. Een kleine tien minuten voor tijd viel de 2-3, waarbij er sprake was van buitenspel. Althans dat had de grensrechter van ons geconstateerd, maar de scheidsrechter liet tot verbazing onze vlagger direct staan. Het commentaar na tijd was ook alleszeggend. “Ik dacht ik heb jullie ook een keertje door laten gaan, dus ik dacht dan laat ik deze ook maar door gaan.” Ongeloof aan de kant van Borger dat zich flink genaaid voelde en tot overmaat van ramp in de slotminuten ook nog eens de 3-3 moest slikken. Borger kreeg daarna nog een grote mogelijkheid via Odin Blei, maar zijn schot verdween slechts enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

    Zo leed Borger heel zuur puntverlies, waarbij de arbitrale beslissingen absoluut niet in het voordeel van de groenhemden uitvielen. Desondanks had men zelf de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Het blijft tot nu toe het verhaal van dit seizoen. Desondanks is de achterstand op koploper De Weide, dat won van SJS 2, nog altijd maar drie punten. In de resterende zes wedstrijden kan dan ook nog van alles gebeuren.