• Jong Borger verslaat Valthermond 2 en pakt eerste driepunter

  Na een nipte 1-2 nederlaag tegen koploper SJS, een 1-1 gelijkspel tegen Wildervank boekte Jong Borger zaterdag de eerste overwinning van het seizoen. In de derby tegen Valthermond 2 werd een 3-1 overwinning behaald.

  Valthermond 2, vorig seizoen nog acterend op eerste klasse niveau in de zondagklasse, werd vooraf als pittige tegenstander beschouwd. Gemakkelijk had Borger het zeker ook niet in de beginfase tegen een fel opererend Valthermond. De groenhemden hadden het in de beginfase lastig om onder de druk uit te komen, maar dat lukt gedurende de eerste helft steeds beter. Toch kwam Valthermond, hetzij op een knullige wijze, op voorsprong. Borger-doelman Max Speelman knalde onfortuinlijk de bal tegen een doorgelopen Valthermond-aanvaller aan, die pardoes de bal weer voor de voeten kreeg en simpel kon binnenwerken. Daarbij gezegd dat in de situatie vooraf Borger verdedigend ook niet helemaal goed stond.

  Borger ging echter niet bij de pakken neerzitten en nam langzamerhand het iniatief over. Dat leidde ook tot de verdediende gelijkmaker van Bob Westerdijk, nadat Borger de bal op het middenveld veroverde en daarna snel via een aantal schijven Westerdijk wist vrij te krijgen. De aanvaller schoot beheerst binnen. Daarna ontstonden er nog een paar mogelijkheden voor de thuisploeg, maar er werd met 1-1 gerust.

  Zelfde spelbeeld
  Ook na de pauze liet Borger zich eerst weer achteruit drukken door Valthermond, dat op jacht ging naar de 1-2. Daarvoor kreeg de spits van de bezoekers een goede kans, maar hij schoot naast. Maar net als in de eerste helft kantelde het duel ook weer in de tweede helft. Desondanks bleef het toch lang 1-1, totdat Valthermond met tien man kwam te staan. De Mondkers waren door hun wissels heen en moesten de laatste twintig minuten met tien man verder. Daar profiteerde Borger van. Dylan Berghuis zette Borger op voorsprong. Borger vergat het daarna af te maken en zag Valtermond bijna in blessuretijd nog langszij komen. Gelukkig was Borger-doelman Max Speelman alert en voorkwam hij een tegentreffer. De aanval erop besliste Borger alsnog het duel via Berghuis, die op aangeven van Westerdijk simpel de 3-1 kon binnentikken.

  Een mooie overwinning voor Jong Borger, dat zich met vier punten uit drie wedstrijden terugvindt in de middenmoot. Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Drenthina 2.