• Jong Borger verslaat DZOH 3

    Jong Borger heeft zich goed hersteld van het 3-3 gelijke spel bij Fit Boys 2. Zaterdag won het thuis met 3-1 van het lastige DZOH 3, waardoor het de aansluiting blijft houden met koploper De Weide 3.

    Om mee te blijven doen om de koppositie moest Jong Borger zaterdag winnen van DZOH 3. Ook met in de wetenschap dat koploper De Weide toch simpel zou gaan winnen bij hekkensluiter Angelslo. Maar dat het vooraf een pittige wedstrijd ging worden was ook wel duidelijk. Na de winterstop presteerden de Emmenaren namelijk uitstekend en verzamelden zij ongeveer evenveel punten als Borger.

    Op het lastig bespeelbare veld twee startte Borger goed aan de wedstrijd met een vroege openingsgoal. Na een goede aanval over de rechterkant werd de bal voorgetrokken op Odin Blei, die de bal op knappe wijze wist binnen te glijden: 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd, maar het leidde niet direct tot meer. Het ging behoorlijk gelijk op in het restant van de eerste helft, waarin beide ploegen een aantal mogelijkheden kregen. Doelpunten vielen er echter niet, mede door goed keeperswerk aan beide kanten.

    Met een 1-0 voorsprong ging Borger de rust in, maar deze was binnen het kwartier na de pauze verdwenen. De thuisploeg had een wat mindere fase en daar profiteerde DZOH van. Knullig balverlies op het middenveld werd direct afgestraft door de gasten en daarmee werd het 1-1. De gasten bleven gevaarlijk, maar doelman Max Speelman keepte een goede wedstrijd en liet verder niets meer toe in de tweede helft. Borger pakte de draad zelf ook weer op en dat leidde tot de 2-1 van Dylan Berghuis. Een prachtige pass van Jarno Polling bereikte de aanvaller, die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Tien minuten voor tijd viel de beslissing, opnieuw kwam Berghuis erdoor en de aanvaller schoof de bal rustig langs de doelman: 3-1. DZOH raakte nog wel een keer de paal met een afstandsschot, maar Borger speelde het rustig uit en haalde zo de overwinning binnen.

    De Weide had inderdaad simpel met 10-0 gewonnen van Angelslo en dus blijft het verschil drie punten. Volgende week gaat Borger op bezoek bij SJS 3 in Stadskanaal en tegelijkertijd staat daar ook de absolute kraker tussen SJS 1 en Borger 1 op het programma in de strijd om de koppositie in de zaterdag vierde klasse D.