• Jong Borger verliest ook met 3-2 van Gorecht 3

    Ook het tweede bekerduel heeft een 3-2 nederlaag opgeleverd voor Jong Borger. Een klasse hoger spelend Gorecht 3 was zeker de eerste helft de betere van de twee en stond bij rust dan ook met 2-0 voor. Na de pauze was het Jong Borger dat zich goed herstelde en tot twee keer terugkwam tot 2-1 en 3-2, maar een puntje zat er net niet in.

    De aftrap stond op het late tijdstip van 16:00 uur gepland en dat zorgde ervoor dat keeper Max Speelman helaas verhinderd was. Speler Ruben de Valk moest daardoor noodgedwongen deze middag onder de lat staan, maar deed dit met verve. Ook leider Gert Vogelzang ontbrak op het appel, hij genoot dit weekend van de Belgische bieren. Daarnaast was Groene Galliër Gijs Klompmaker bereid om deze middag de vlag te hanteren, waarvoor dank.

    Gorecht 3 bleek een zeer ervaren ploegje te zijn met veel oud eerste elftalspelers en waar zeker ook voetbal in zat. De jonge ploeg van trainers Ronald Bulthuis en Mark Meinema liet zich zeker het eerste kwartier enigszins intimideren door het geschreeuw en de pressie van de ervaren thuisploeg. Borger leverde dan ook veelal snel de bal in en kon niet voorkomen dat het na een dik kwartier op een 1-0 achterstand kwam. De betere kansen in de eerste helft bleven dan ook voor de thuisploeg, maar mede dankzij goed keeperswerk van goalie de Valk bleef de schade beperkt. Wel kwam Gorecht nog op 2-0 voor rust en die tussenstand was niet onverdiend te noemen. Borger zelf creëerdesporadisch een kans, mede ook omdat het grossierde in heel veel balverlies. De beste mogelijkheid was nog voor Ronald Venema, de middenvelder schoof de bal echter in de handen van de keeper.

    In de tweede helft kwam Jong Borger een stuk beter voor de dag. Binnen enkele minuten stond het 2-1, na prachtig voorbereidend werk van Bas Kaspers. De verdediger deed een Zidaantje, slalomde een paar tegenstander voorbij en gaf Dyan Berghuis een vrije doortocht naar de keeper. De aanvaller faalde niet en schoot prima binnen. Er volgde een prima kwartier, waarbij Kaspers uit een corner bijna de 2-2 binnen knikte. De bal werd echter nog net voor de doellijn weggehaald. Uit het niets kwam de thuisploeg daarna plotseling op 3-1, nadat een bal ongelukkig werd uitverdedigd en uit de kluts werd binnengeschoten. Borger was het daarna eventjes een paar minuten kwijt, maar herpakte zich toch weer in de laatste twintig minuten. Zo kreeg het ook weer wat mogelijkheden en scoorde Bob Westerdijk op prima wijze een kwartier voor tijd de 3-2. Het laatste kwartier werd het allemaal wat onvriendelijker in het veld, mede door de leidsman die wat warrig begon te fluiten en niet overal de juiste beslissingen voor nam. Een gelijkspel bleek er helaas niet meer in te zitten in het laatste kwartier, maar Borger kon ondanks de nederlaag toch enigszins met opgeheven hoofd het veld verlaten. Na de wedstrijd klonk uit een van de ervaren Gorecht-spelers vanuit de kleedkamer: “die jongens zijn vast nog trots op de tweede helft ook, van onze kant was het niks meer.” Dat was misschien wel het mooiste compliment voor de jonge ploeg vanmiddag, waarbij de oudste speler 22 was die op het veld stond. Volgende week wacht nog de bekerwedstrijd tegen het sterke Achilles 3. Dat won tot nu toe beide bekerwedstrijden in de poule.