• Jong Borger verliest onnodig van SJS 2

  Jong Borger is afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Stadskanaal verloor het onnodig van SJS 2. Na een snel verkregen 0-1 voorsprong na rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar dubieuze arbitrale beslissingen leidden de uiteindelijke nederlaag van Borger in. Het leverde een rommelige slotfase op, waarbij SJS uiteindelijk als gelukkige winnaar van het veld stapte. 

  In deze competitie blijken de verschillen wekelijks niet al te groot te zijn, wat ook terug te zien is op de ranglijst. Tegenstander SJS had slechts een puntje minder dan Borger en dus kon een gelijkwaardige wedstrijd verwacht worden. Dat was ook te zien in de eerste helft, waarin beide ploegen elkaar niet veel toegaven. Er werd vooral veel strijd geleverd in deze Kanaalstreekderby, want kansen in de eerste helft waren aan beide zijden erg spaarzaam. 

  In de eerste minuten kreeg Benjamin Mazeau voor Borger wel direct een grote, maar de aanvaller schoot van dichtbij tegen een verdediger van SJS aan. Het was direct het laatste wapenfeit van de spits, die er geblesseerd af moest. Vervolgens golfde het spel wat op en neer zonder veel noemenswaardige kansen. Beide teams kregen in die eerste helft nog een grote kans. Zo verscheen een van de voorwaartsen alleen voor doelman Max Speelman, maar de goalie redde uitstekend met zijn voeten. Aan de andere kant had Jacco Heetebrij nog de voorsprong op de schoen, maar ook hij mistte jammerlijk. Derhalve werd er met 0-0 gerust, een stand die gezien het spelbeeld wel logisch genoemd kon worden. 

  Na de pauze kwam Borger uitstekend uit de startblokken. Het scoorde al na enkele minuten de 0-1. Een perfect aangesneden hoekschop van Robert Jan Oving werd prima binnen geknikt door Tim Speelman. Het leidde ertoe dat het initiatief bij Borger bleef en de bovenliggende partij werd in de tweede helft. Het kreeg dan ook de kans op 0-2. Bob Westerdijk werd vrijgezet voor de SJS-goalie, maar die hield zijn ploeg op de been. De thuisploeg kon er vrij weinig tegenover zetten, maar werd twintig minuten voor tijd in het zadel geholpen door de arbiter. Die gaf uit het niets een strafschop voor een vermeende overtreding van Bas Kaspers. Het cadeautje werd dankbaar in ontvangst genomen door de thuisploeg: 1-1. Over die beslissing zou men nog kunnen discussiĆ«ren, maar wat er twee minuten later gebeurde was werkelijk schandalig. Dylan Berghuis kon alleen door op de doelman van SJS op weg naar een zeker lijkend doelpunt, maar de aanvoerder van SJS haalde de aanvaller vakkundig onderuit. Rood was de enige passende straf, maar de scheidsrechter durfde het niet aan om de thuisploeg te benadelen en hield het slechts bij geel.  

  Het had SJS allemaal plotseling weer geloof gegeven in een goede afloop en prompt kwam de thuisploeg tot overmaat van ramp ook nog op 2-1. De organisatie aan de kant van Borger was weg en ook doelman Speelman liet de bal glippen bij de 2-1 voorsprong. Een opeenstapeling van fouten, waardoor Borger zo maar tegen een achterstand aankeek. Twee minuten later was die alweer weg, geklungel van de SJS-defensie werd afgestraft door Berghuis: 2-2. Vervolgens bleef het in de laatste minuten een geren en gevlieg van beide kanten en viel het kwartje uiteindelijk nog de goede kant op voor de thuisploeg, dat er uiteindelijk met een gelukkige zege vandoor ging.  

  Een zure en onnodige nederlaag voor Borger, dat zo een mooie kans liet liggen op de koppositie die voorlopig in handen is van SJS. Volgende week speelt Jong Borger het inhaalduel tegen de Weide 3.