• Helaas ging zaterdag het competitieduel tegen Wildervank 2 niet door. Voor de tweede maal dit seizoen bleken de Wildervanksters last van corona te hebben. Ter vervanging werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen zaterdag vijfdeklasser SETA. Het werd uiteindelijk 1-0 voor SETA, maar de jonge ploeg van Borger kon terugkijken op een prima wedstrijd.

    De ploeg uit Musselkanaal kent tot nu toe een verdienstelijk seizoen in de zaterdag vijfde klasse F en strijdt daarin mee om de bovenste plaatsen. Bovendien herbergt de ploeg ook bekende namen uit de Kanaalstreek met Jeroen Buurke in de spits en aanvoerder Denny Feiken op het middenveld. Een flinke graadmeter voor de jonge equipe uit Borger, dat toch met enig ontzag begon aan de wedstrijd. Het liet zich met name in het eerste kwartier van de wedstrijd het kaas van het brood eten. Borger was veel te onrustig aan de bal en liet zich te veel dwingen tot de lange bal. Deze waren veelal een prooi voor de thuisploeg, dat Borger aardig onder druk hield. Het leverde in de eerste helft dan ook de beste kansen op voor SETA, dat Buurke de 1-0 zag maken. Verder had doelman Max Speelman nog een paar reddingen in huis en hielp het aluminium ook een keer mee. Na het eerste kwartier a twintig minuten kwam Borger langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd, al leidde dat voor rust niet tot heel veel kansen. De beste was nog voor Bob Westerdijk, de aanvaller zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

    In de tweede helft kwam Borger beter voor de dag en kwam het steeds meer aan voetballen toe. Het gaf zelf ook niet veel kansen weg, al poeierde SETA de bal nog wel een keer van afstand op de lat. De groenhemden durfden er steeds beter onderuit te voetballen en dat zorgde ook voor een aantal mogelijkheden voor Borger. Zo had Joram Boer twee goede kansen op de gelijkmaker, maar zag de aanvaller de SETA-goalie een keer fantastisch redding brengen. Ook Tim Speelman leek uit een hoekschop te scoren, maar via de goalie en de paal ging de bal naast. Gezien het veldspel in de tweede helft was een gelijkmaker nog verdiend geweest, maar dat zat er uiteindelijk dus niet in voor de jonge gasten uit Borger. Wel kon men terugkijken op een geslaagde oefenwedstrijd, waarin men goed partij kon bieden aan de zaterdag vijfdeklasser.

    Dinsdag 15 februari staat er weer een oefenwedstrijd op het programma, dan speelt men uit om 19:30 uur tegen Gasselternijveen 2. Komende zaterdag wacht om 12:30 uur een competitieduel tegen SC Elim 2, wat eveneens een uitwedstrijd betreft.