• Weer 2-2 tegen Noordscheschut 3, net als in de heenwedstrijd. En ook nu leverde dat weer gemengde gevoelens op. Want kijkend naar de tweede helft en het aantal grote kansen dat daar nog verkregen werd na de 2-2, dan had er gewoon gewonnen moeten worden. Aan de andere kant geen nederlaag en ook dat was wat waard, zeker gezien de nederlaag van concurrent Hoogeveen 2.

    De voorbereiding op de wedstrijd tegen Schut liep niet geheel vlekkeloos. Door de afsluiting van de N34 moest er omgereden worden, maar de busschauffeur van dienst had wel een hele lange alternatieve toeristische route in gedachte. Pas tegen twee uur kwam men aan op het sportpark, waardoor men een wat choatische voorbereiding had op de wedstrijd. Er waren daarnaast nogal wat personele problemen deze middag, waardoor twee JO19-1 spelers in eerste instantie de bank warm hielden deze middag. Ondanks de vele wisselingen in het elftal pakte Borger het wel goed op vanaf de eerste minuut en had het zeker in het eerste half uur het betere van het spel. Het leidde ook tot de verdiende 1-0 voorsprong van Joram Boer. Kansen kwamen er ook op de 2-0, maar die bleef achterwege. Waar de 2-0 uit bleef, daar viel plotseling wel de 1-1. Knullig balverlies op het middenveld werd goed afgestraft en uitgespeeld door Schut en zo stond het weer gelijk. Borger was de draad daarna volledig kwijt en stond enkele minuten later zelfs tegen een 1-2 achterstand aan te kijken. Slap ingrijpen en niet scherp verdedigen leverde opnieuw een tegentreffer op. Een slecht kwartier van Borger voor de rust, dat zich toch even achter de oren moest krabben hoe het nou achter kon staan.

    In de tweede helft begon Borger vanaf meet af aan de thuisploeg naar achter te drukken en daar kwam Schut niet meer goed onderuit. Toch had Borger wat moeite om door de hechte organisatie van de ervaren Schutters te komen, maar gedurende de tweede helft lukte ook dat steeds beter. Met een extra middenvelder erbij nam de druk alleen maar verder toe op het doel van Schut, dat begon te piepen en te kraken. Het leverde Borger flinke kansen op en had pech dat een schot van invaller Max de Roos op de paal plofte, een bal van de lijn werd gehaald en de prima keeper van de thuisploeg een puike reflex in huis had op een poging van Calvin Beijering. De beste kans was nog wel voor Jacco Heetebrij, maar de aanvaller schoot de bal alleen voor de doelman recht op de goalie af. Zou het dan zo’n wedstrijd worden waarin je de kansen niet benut je zelf dan nog een keer de deksel op de neus krijg? Dat bleek gelukkig niet zo te zijn, een kwartier voor tijd pegelde Devi van Klinken vanaf een meter of dertig het leder schitterend in de hoek: 2-2.

    Borger ging op jacht naar meer en kreeg daarvoor nog een enorme kans. Joram Boer werd alleen vrijgezet voor de doelman van Schut na een prachtige pass van Ronald Venema. De spits had beide hoeken voor het uitkiezen, maar schoof wonderbaarlijk genoeg de bal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de counter, maar Max Speelman was tijdig uit zijn doel om het gevaar te verhelpen. In de absolute slotminuut had alsnog de 2-3 kunnen vallen, maar Heetebrij maakte de verkeerde keuze en liet wederom een grote kans liggen. Zo had Borger zeker in de tweede helft de kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar liet het wederom die mogelijkheid liggen. En zo eindigde het net als thuis in 2-2, maar steeg Borger wel naar plek twee omdat Hoogeveen verloor van Elim. Komende dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen Hoogeveen op het programma, dan wordt er thuis om 20:00 uur afgetrapt op de Drift.