• Jong Borger sluit bekertoernooi af met gelijkspel

    Jong Borger heeft haar laatste bekerwedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen Achilles 3. Het was een boeiend bekerduel dat voor Jong Borger van voorsprong, naar achterstand, naar voorsprong en uiteindelijk in de laatste minuut naar een 4-4 eindstand ging. Over de hele wedstrijd gezien wel terecht, maar in de slotfase had Borger de wedstrijd gewoon moeten beslissen en over de streep moeten trekken. 

    Zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma, waarin de Achillianen uit Assen de tegenstander waren. Tevens koploper in de poule na zeges op Veenhuizen 2 en Gorecht 3, waardoor Borger een pittige kluif kon verwachten. Maar het was juiste de thuisploeg die in het eerste bedrijf van de eerste helft de lakens uitdeelde. Het stond verdedigend prima en er werden een handvol kansen gecreëerd. Twee daarvan werden ook op uitstekende wijze benut door Bob Westerdijk, na twee prima passes van Devi van Klinken en Bas Kaspers. Tussendoor had Ronald Venema nog pech dat zijn knal op de deklat belandde. Na de drinkpauze, die halverwege de eerste helft was ingelast, liep het een stuk minder aan de kant van Borger. De organisatie was een stuk minder, men zakte wat te ver in en de Assenaren scoorden dan ook de aansluitingstreffer. Niet veel later stond het ook 2-2, doordat wederom de organisatie achterin wegviel en de Assenaren zo door konden steken. Ook doelman Max Speelman kon de goals niet meer verhinderen en mocht even later niet klagen dat hij geen strafschop tegen kreeg na een vermeende overtreding op een der Achillianen. Derhalve werd er met 2-2 gerust.

    Ook na de pauze duurde het even voordat het jonge Borger de draad weer oppakte, maar het hielp zelf opnieuw Achilles in het zadel. De bal werd zomaar ingeleverd bij een middenvelder van de bezoekers, die met een simpele bal de spits kon bedienen. Verdediger Kaspers kon alleen nog maar aan de noodrem trekken en dus was een strafschop het gevolg. Deze werd feilloos benut en dus keek Borger voor het eerst tegen een achterstand aan. De jonge honden lieten zich echter niet uit het veld slaan en namen langzamerhand het heft weer in handen. Invaller Jacco Heetebrij stond nog maar koud in het veld of de aanvaller bracht twintig minuten voor tijd beide ploegen weer op gelijke hoogte met een van zijn eerste balcontacten. Daar ging goed werk van Kaspers vooraf, die de bal uitstekend onderschepte en Heetebrij direct richting de goal stuurde. Heetebrij omspeelde de keeper en schoof rustig binnen. Een kleine tien minuten voor tijd kwam Borger opnieuw op voorsprong en ditmaal was het Venema die de bal goed onderschepte en Westerdijk richting het doel stuurde. De spits faalde niet en had daarmee zijn hattrick compleet. Even daarvoor had de aanvaller nog een riante kans om zeep geholpen. Borger leek daarna de genadeklap uit te kunnen delen, werd nog een strafschop onthouden, maar verzuimde om de overwinning over de streep te trekken. Door een snelle aanval over de linkerkant van Achilles gevolgd door een prima afronding werd het alsnog 4-4 in de laatste minute en was het toch enigszins zuur dat er niet gewonnen werd. Aan de andere kant konden er ook weer een hoop positieve dingen uit de wedstrijd gehaald worden die weer meegenomen kunnen worden naar de wedstrijd tegen SJS 3. De Kanaalstreekderby is gelijk een pittige opening tegen een van de favorieten uit de competitie.