• Jong Borger sluit bekercamapgne winnend af

    Jong Borger heeft de bekercampagne afgesloten met een 6-2 overwinning op Dalen 2. Dat betekende dat Borger op zeven punten uit drie wedstrijden kwam en daardoor de groep wist te winnen. Voor de statistieken wellicht leuk, maar door een indeling in de B-categorie is verder bekeren niet meer mogelijk.

    Het verschil tussen beide ploegen werd vanaf meet af aan al snel duidelijk. Binnen tien minuten spelen stond het al 2-0 voor Borger na treffers van Dylan Berghuis en Sven Remmelink. Ondanks een snelle comfortabele voorsprong werd het spel er de gehele middag niet meer beter op. Borger paste zich moeiteloos aan, aan het niveau van de tegenstander die twee klassen lager speelde. De 2-1 was dan ook een logisch gevolg. Vlak voor rust werd de marge door een benutte strafschop van Berghuis weer op twee gebracht: 3-1.

    Ook in de tweede helft hetzelfde laken een pak, veel slordig balverlies en een wedstrijd die vooral op een zomeravondpotje voetbal leek. Borger kwam niet echt in de problemen, mede ook door het gebrek aan kwaliteit bij de tegenstander, maar uit een hoekschop werd het toch 3-2. Borger stelde echter snel weer orde op zaken via Berghuis, die zijn derde tegen de touwen drukte. Daarmee was de wedstrijd wel gespeelden en in de slotfase liep men nog uit naar een ruime 6-2 overwinning. Tweemaal Remmelink, die ook daarmee een hattrick noteerde in deze wedstrijd.

    Na afloop was de conclusie al snel dat er niet teveel aan deze wedstrijd getild moet worden. Daarvoor was de tegenstand simpelweg te mager. Het is nog enigszins lastig gissen waar Jong Borger daadwerkelijk staat. Het won een oefenwedstrijd van standaard 5e klasser GRC Groningen, speelde gelijk in de beker tegen CSVC 2 (res 3e klasse), won ruim van DZOH 4 (res 3e klasse) en Dalen 2 (res 4e klasse). Wel is het goed om te zien dat er stapjes gemaakt worden tijdens de voorbereiding.

    Komende zaterdag begint het echte werk, dan begint de competitie. Jong Borger zal komend seizoen uitkomen in de reserve 2e klasse en trapt direct af tegen een oude bekende. Op sportpark De Drift staat de Kanaalstreekderby tegen SJS 2 op het programma. Vorig seizoen wonnen beide partijen eenmaal, beide keren werd het 2-1. Aftrap is om 14:30 uur.