• Jong Borger pas in slotminuten langs Veendam 1894 2

    Wat maakte Jong Borger het zaterdag zichzelf onnodig moeilijk in en tegen Veendam. Het mistte meer dan een handvol aan 100% procent kansen in de eerste en tweede helft en had de hulp nodig van een eigen doelpunt in de 88e minuut om de drie punten mee te nemen richting Borger: 0-1.

    Zaterdag stond de eerste uitwedstrijd op het programma en men moest afreizen naar sportpark De Langeleegte. De plek waar vroeger nog betaald voetbal werd gespeeld, maar de manschappen van Bulthuis & Meinema hoefden niet in het stadion te spelen. Achterop, ergens op een hobbelig veld 6 met een paar krakkemikkige dug-outs werd afgetrapt. Veendam, een wat meer ervaren ploeg, besloot om in te zakken en Borger het spel te laten maken. Borger had dan ook merendeel het balbezit de eerste helft en creëerde zichzelf ook een aantal goede kansen. Met name aanvaller Joram Boer had een aantal malen de openingstreffer op de schoen in de eerste helft. Zo kwam de spits alleen voor de goalie van Veendam te staan, maar schoot hij recht op hem af en kon hij ook een strakke voorzet van Sam van Dijk van dichtbij niet benutten. Boer vond later nog een keer de keeper op zijn weg, waarna ook Ronald Venema de rebound niet wist binnen te schieten. Ook Bob Westerdijk kreeg nog een behoorlijke kans, maar ook hier bracht de doelman redding. Aan de andere kant werd Veendam eenmaal gevaarlijk, maar een strakke voorzet kon net niet worden binnen gewerkt door de inkomende spits, die de bal op een haar na mistte. Zo had Borger eigenlijk al met een comfortabele voorsprong moeten gaan rusten, maar stond het nog 0-0.

    Zaak was dan ook om in de tweede helft geduldig te blijven en te zorgen dat de kansen nu wel benut werden. De thuisploeg besloot om toch wat meer druk te zetten in de tweede helft, maar daar werd Borger ook niet echt door in verlegenheid gebracht. Weer waren de betere kansen voor Borger, maar weer stond het vizier niet op scherp. Zo kregen invaller Jacco Heetebrij en Westerdijk grote kansen, maar de pogingen gingen langs de verkeerde kant van de palen. En dus leek het zo’n wedstrijd te worden waarin jezelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. In het laatste kwartier begon ook Borger meer risico te nemen om toch de overwinning naar zich toe te trekken, maar daarbij bleef het wel oppassen voor de lange bal van Veendam. De thuisploeg kreeg dan ook nog een paar mogelijkheden in de slotfase, maar tot meer dan een paar afstandsschoten kwam men ook niet. Wel dacht men nog even aan een strafschop, maar ondanks het harde geschreeuw van de Veendammers legde de prima fluitende leidsman de bal niet op de stip. De vermoeidheid nam echter ook meer en meer toe bij de thuisploeg en dat zorgde ervoor dat Borger in de slotfase er ook nog een aantal keren doorheen kon komen. En een van die aanvallen leverde uiteindelijk de bevrijdende treffer op. De goed ingevallen Heetebrij kon richting de zestien met slechts een Veendammer-verdediger in de buurt en drie medespelers van zijn eigen ploeg. Heetebrij had elke ploeggenoot kunnen uitkiezen en besloot de bal richting de tweede paal te schuiven, maar de verdediger van Veendam veranderde de richting van de bal dusdanig dat hij achter de Veendammer-goalie binnenrolde. Grote kans dat de bal anders ook was binnengegaan door een Borger-speler, maar daar maalde verder niemand om in het Borger-kamp. Daar was vooral opluchting dat de wedstrijd toch nog gewonnen werd.

    Zo is de competitiestart goed te noemen met zes punten uit twee duels en wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut 3.