• Jong Borger niet opgewassen tegen De Weide 3

  Jong Borger liep zaterdag pas tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Bij winst op De Weide 3 had men nog een kans gehad op het kampioenschap, bij een nederlaag zou De Weide officieus kampioen zijn.

  Net als in de afgelopen weken kampte Jong Borger flink met wat personele problemen en deden er maar liefst vijf JO19-1 spelers mee in deze topper. Daar tegenover stond dat de opponent wel op volle oorlogssterkte was. Het beloofde dan ook geen eenvoudige middag te worden.

  De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en na enkele minuten had het zo maar 1-0 kunnen staan. Een inzet van De Weide werd nog net voor de doellijn weggehaald. De thuisploeg probeerde duidelijk direct het verschil te maken en de jonge groenhemden kwamen moeizaam onder de druk vandaan. Toch gebeurde dat eenmaal via Dylan Berghuis, die na een vlotte counter dichtbij de 0-1 was. De doelman van De Weide redde echer net met zijn vingertoppen. Daarna was het toch De Weide dat na een dik kwartier op een op dat moment verdiende voorsprong kwam. Een afstandsknal was doelman Max Speelman te machtig en plofte tegen de touwen: 1-0.

  Een voorsprong die een dikke tien minuten later werd verdubbeld, nadat de bal niet lekker werd verwerkt door de achterhoede van Borger. De bal kwam voor de voeten van een aanvaller van De Weide, die met een kapbeweging Sam van Dijk wist uit te spelen en vervolgens in de verre hoek binnenschoot. Het bleek tevens de ruststand, waarbij Borger in de eerste helft nog eens tegen twee blessures aanliep. Ronald Venema moest na een kwartier het veld al verlaten en in de rust kon ook Joram Boer niet meer verder.

  JO19-spelers Don Iprenburg en Sven Remmelink waren hun vervangers, waarbij JO19-speler Max de Roos ook al in de basis begon. De groenhemden hadden dus in de tweede helft een piepjong elftal binnen de lijnen tegenover de volwassen kerels van De Weide. Toch bood men in de tweede helft heel aardig partij al kwam men na een klein kwartiertje knullig op een 3-0 achterstand. Een misverstand tussen verdediger Jarno Polling en doelman Max Speelman leidde tot een bizar eigen doelpunt van Polling.

  Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, al probeerde Borger nog wel wat te forceren. Dat leverde ruimte op voor de thuisploeg, maar in de counter kon men niet toeslaan al stond Speelman ook tot twee keer toe een treffer in de weg. Daarentegen scoorde Borger wel de 3-1. Dylan Berghuis werd door invaller Wout Paas (ook JO19-1) met een prachtige steekpass alleen op de doelman van De Weide afgestuurd. Die besloot om de doorgebroken Berghuis neer te halen op randje zestien en dus was een rode kaart het logische gevolg geweest. De leidsman gaf echter slechts geel en spaarde daarmee geheel tegen de regels in de doelman van de thuisploeg. De vrije trap werd vervolgens kiezelhard ingeschoten door diezelfde Berghuis. Verder dan dat kwam Borger ook niet echt meer, dat uiteindelijk de wedstrijd eindigde met vijf JO19-1 spelers (invalbeurt Kylian Eberhard) binnen de lijnen.

  De Weide won uiteindelijk dik verdiend met 3-1, maar het jonge Borger heeft zich in ieder geval kranig geweerd. De felicitaties gaan dan ook uit naar De Weide 3, dat dit seizoen de terechte kampioen is in deze klasse. Jong Borger zal in ieder geval als tweede eindigen dit seizoen, wat ook een prestatie van formaat genoemd mag worden. Nog twee potjes te gaan, volgende week uit naar Hoogeveen 2, gevolg door een thuiswedstrijd tegen SC Angelslo 2.