• Jong Borger na geweldige reeks kampioen!

    Borger begon het seizoen in de 2e klasse B, waarin het de najaarscompetitie met andere ploegen streed om de promotieklasse. Daarvoor moest men bij de eerste zes eindigen, maar daar slaagde men niet in. Daarvoor kwam men drie punten tekort, al moet gezegd worden dat Borger ook nog een wedstrijd tegoed had. Die werd echter nooit meer ingepland, waardoor men na de winterstop in de 2e klasse F terecht kwam met andere ploegen die ook niet de promotiepoule hadden gehaald.

    In die klasse werd er na de winterstop door zeven ploegen gestreden om het kampioenschap van deze voorjaarscompetitie, waar verder geen promotie aan vastgebonden zat. Al snel leek de competitie beslist te zijn, want Hollandscheveld 2 startte als een speer met achhtien punten uit zes wedstrijden. Borger daartegen begon nog wel met een 8-1 overwinning op Fit Boys 2, maar ging daarna onderuit tegen MSC 2 en het eerder genoemde Hollandscheveld 2.

    Met drie punten uit drie wedstrijden leek het wel een heel lastig karwei te worden om echt mee te gaan doen om de titel. Maar de talenten van Borger wisten zich op te richten na die moeize start en begonnen steeds meer wedstrijden te winnen en punten in te lopen op Hollandscheveld. Daar kwam ook wat zand in de motor, terwijl die van Borger steeds beter ging lopen. Dat bleek helemaal op bezoek bij de toenmalige koploper, die op overtuigende wijze met 0-4 werd verslagen.Borger bleef aan de winnende hand, maar leed onderweg toch nog puntverlies op bezoek bij Wildervank 2 waar gelijkgespeeld werd.

    Ondanks de goede serie moest Hollandscheveld nog wel ergens een steekje laten vallen en dat gebeurde eveneens op bezoek bij Wildervank. Door die nederlaag en doordat Borger bleef winnen had men aan vier punten genoeg in de laatste twee wedstrijden, ook al omdat het doelsaldo van de groenhemden beter was. Hollandscheveld was al uitgespeeld en dus moest Borger in twee wedstrijden Olympia ’28 2 aan de kant zetten. Dat lukte met een zwaarbevochten 2-3 overwinning in Hasselt, waardoor men in de thuiswedstrijd al genoeg had aan een punt. Maar ook dat werd een 2-1 overwinning, waardoor men op puntenaantal uiteindelijk kampioen werd. Borger maakte het nog enigszins spannend door de nodige kansen te missen, maar sleept de titel uiteindelijk verdiend binnen. Zo bekroonde de ploeg van trainers Ronald Bulthuis en Mark Meinema en leider Gert Vogelzang een mooie tweede seizoenshelft waarin men een reeks van negen ongeslagen wedstrijden wist neer te zetten.

    Klik op de foto hieronder voor meer foto's...