• Jong Borger heeft de ‘Engelse week’ afgesloten met een 2-1 overwinning op Veendam 1894 2. Na de goede wedstrijd tegen Hoogeveen van afgelopen dinsdag volgde zaterdag een hele moeizame tegen Veendam. Op het bar en bar slechte hoofdveld werd een evenzo slechte wedstrijd afgeleverd door de thuisploeg. Desondanks kreeg men nog veel kansen om een ruime zege te behalen, maar niet voor het eerst bleek het benutten er van weer een lastig verhaal. Uiteindelijk volstond een nipte 2-1 voor de drie punten, waardoor Borger goed op schema ligt voor nacompetitievoetbal.

    De heenwedstrijd tegen Veendam in het begin van het seizoen werd ook al moeizaam gewonnen en deze middag bleek het niet anders. Op een erbarmelijk slechte grasmat, waarop de bal alle kanten op stuiterde, was het moeilijk voetballen. Dat was zeker niet in het voordeel van de thuisploeg dat ontzettend slordig aan de bal was en bovendien verdedigend ook lang niet zo scherp oogde als afgelopen dinsdag. Toch kreeg Borger de betere kansen in de eerste helft en had het ook op voorsprong moeten staan, maar met name spits Dylan Berghuis had zijn vizier niet op scherp. Eenmaal had hij pech met de paal, maar ook een rebound van enkele meters afstand was niet aan hem besteed. Ook Jacco Heetebrij kreeg een paar goede kansen, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. Aan de andere kant hoefde Max Speelman niet in te grijpen in het eerste bedrijf.

    Een brilstand bij rust, waar na de pauze gelukkig voor Borger wel verandering in kwam. Borger ging wat verder naar voren spelen, kreeg ook wel weer kansen, maar had bijna het deksel op de neus gekregen. Doelman Speelman was net op tijd zijn goal uit om de aanvaller van Veendam van scoren af te houden. Na een klein uur spelen was het eindelijk raak voor de thuisploeg en benutte Berghuis nu wel een van zijn vele kansen. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant van Devi van Klinken belandde op het hoofd van de aanvaller, die de bal mooi in de hoek knikte. Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong. Een minuut later speelde verdediger Leon Radstaak de bal zo maar verkeerd terug, waardoor de aanvaller van Veendam zo alleen voor Speelman verscheen. Een koud kunstje om daarna de bal in het doel te deponeren en zo stond het weer 1-1. Borger kon weer opnieuw beginnen. Via invaller Max de Roos leek men vervolgens weer op 2-1 te komen, maar de middenvelder had pech dat hij de lat trof. De tijd begon enigszins te dringen voor de thuisploeg, maar een dikke tien minuten voor tijd viel toch de bevrijdende 2-1. Uit een hoekschop wist Tim Speelman het leder tegen de touwen te krijgen. Borger hield daarna de voorsprong vast tot het eind en trok zo de overwinning over de streep.

    Borger blijft door de zege op de tweede plek staan achter De Weide 3, dat dit seizoen wel de voornaamste kandidaat lijkt om kampioen te worden. In ieder geval liggen de groenhemden goed op nacompetitiekoers. Volgende week staat er opnieuw een ‘Engelse week’ voor de deur. Dan speelt men zaterdag uit bij Wildervank 2, de dinsdag erop thuis tegen Wildervank 2 en de zaterdag erna thuis tegen SJS 2.