• Jong Borger laat zich aftroeven door SJS 2 en laat twee punten liggen tegen Wildervank 2

  Jong Borger – SJS 2
  Jong Borger opende de competitie dit seizoen met een Kanaalstreekderby tegen SJS 2. Ondanks een snelle 1-0 voorsprong ging men met 1-2 de bietenbrug op tegen een over het randje spelend SJS. De Borgerders lieten zich behoudens de eerste twintig minuten de kaas van het brood eten en gingen daardoor verdiend met 1-2 onderuit.

  Borger kende een goede start en stond al snel op een 1-0 voorsprong via Sven Remmelink, die scoorde na een prima aanval. De thuisploeg kreeg daarna nog de ideale kans op de 2-0 via Remmelink, al had hij de bal beter kunnen laten lopen voor Max de Roos die er nog beter voor stond. De kans werd om zeep geholpen en halverwege de tweede helft moest Borger de 1-1 incasseren. Men was even daarvoor al gewaarschuwd met een kopbal op de paal, maar nu scoorde SJS wel uit een prima aanval.

  Vervolgens had Borger het steeds lastiger met SJS dat zeer fel en aggresief speelde en bij tijd en wijle niet mocht klagen dat de scheidsrechter deze wedstrijd de kaarten op zak hield. De groenhemden deden zelf te weinig in de duels en daardoor werd het een lastig duel tegen het grotendeels ervaren SJS. Op slag kreeg Borger nog een tegenvaller te verwerken toen de bezoekers uit een hoekschop op voorsprong kwamen.

  In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk op de helft van SJS af, maar de Knoalsters verdedigden goed en hielden de rijen knap gesloten. Borger had dan wel meer balbezit, maar deed er weinig tot niets mee. Daardoor bleef SJS eenvoudig overeind, dat er daarnaast ook goed voor zorgde dat er geen tempo in de wedstrijd kwam. Dat tot irritatie van Borger, dat maar door bleef modderen en eigenlijk nooit meer aanspraak mocht maken op een punt. In de slotfase had SJS nog een aantal grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, omdat Borger ook ver vooruit liep, maar de aanvallers van de gasten verzuimden om het duel te beslissen. Daardoor bleef het qua stand lang spannend, maar een vuist kon Borger niet meer maken.

  Een terechte 1-2 nederlaag, waarbij het jonge Borger het lesje zal moeten leren dat de basis altijd begint bij hard werken.


  Wildervank 2 – Jong Borger
  Ook in Wildervank 2 trof Borger weer een oude bekende van voorgaand seizoen. De groenhemden kwamen deze zaterdag beter voor de dag dan in het duel met SJS. Na een 0-0 ruststand had Borger zeker na de 1-1 in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Het verzuimde echter een aantal grote kansen te maken, waardoor men genoegen moest nemen met een punt.

  Op het kunstgras van Wildervank begonnen beide teams enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Veel kansen vielen er in de beginfase dan ook niet te noteren, gezien beide ploegen verdedigend de zaken redelijk op orde hadden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Borger er echter steeds beter door en dat leverde ook een aantal kansen op. Gescoord werd er echter niet, de bal van Ruben de Valk op de lat zat het dichtste bij een treffer. Aan de andere kant kreeg Wildervank een grote kans, maar de aanvaller schoot net naast.

  Na de pauze was het na tien minuten spelen al raak. Eigenlijk uit het niets scoorde Wildervank uit een hoekschop, waar de bal simpel kon worden binnen geknikt. Niet veel later was het weer 1-1, nadat een bal van De Valk in een keer binnenzeilde. Vervolgens waren de betere en grote kansen voor Borger, maar die waren niet besteed aan Dylan Berghuis, Sam van Dijk, Kevin Fokkens en Twan Kuiper. Daarbij gezegd dat ook de keeper van Wildervank een aantal keren uitstekend redding bracht. In de slotminuten kreeg ook Wildervank nog een paar mogelijkheden, maar ook Max Speelman bracht daar redding op twee schoten van afstand.

  Daarna volgde nog het meest opvallende moment van de slotfase, een zeer dubieuze beslissing van de zeer warrig leidende scheidsrechter. De Valk was er door, werd in eerste instantie vastgehouden maar mocht door naar het doel. Daarna werd de aanvaller alsnog onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied. De meesten dachten aan een strafschop, maar de arbiter besloot slechts tot een vrije trap voor het eerste moment en hield de rode kaart daarbij ook op zak. Uit de vrije trap volgde bijna nog een goal, maar Berghuis zag zijn kopbal over de lat worden getikt door de Wildervank-goalie.

  Zo deed Borger zichzelf uiteindelijk tekort met het gelijke spel, maar kwam het in ieder geval een stuk beter voor de dag. Volgende week zaterdag wacht weer een mooie derby als Valthermond 2 op bezoek komt.