• Jong Borger heeft de competitie hervat met een 1-3 overwinning op hekkensluiter Elim 2. Die overwinning kwam tot stand in de tweede helft nadat men de rust in ging met een 0-0 tussenstand. In het tweede helft had Borger het betere van het spel en de betere kansen en dat leidde uiteindelijk tot een verdiende overwinning.

    Ondanks storm Eunice en de slechte weersomstandigheden mocht Jong Borger zaterdag toch de wei in. Er kon gespeeld worden op het kuntsgrasveld van Elim, dat vooraf nog wel even schoongemaakt moest worden. Het veld lag nog bezaaid met takken en bladeren na de storm van vrijdag. Op voorhand was de wedstrijd tegen hekkensluiter Elim een duel dat gewonnen moest worden gezien de verschillen op de ranglijst. Maar eenmaal de opstelling bekeken kon het toch wel eens een lastige wedstrijd worden. Elim 1 was namelijk afgelast en dus had het tweede elftal een vijftal basisspelers van het eerste binnen de lijnen, waaronder de naar VV Hoogeveen vertrekkende Benjamins. Jong Borger mistte zelf ook wat spelers door wintersport en blessures en had daardoor ook een drietal spelers van het eerste mee, wat op deze middag dan ook goed van pas kwam tegen het versterkte Elim.

    Zoals verwacht probeerde de thuisploeg vroeg druk te zetten op de Borgernaren en die hadden het dan ook lastig in de eerste helft. De opbouw verliep traag en men bracht elkaar te vaak in de problemen. Ondanks het overwicht voor de tuisploeg ontstonden er niet heel veel grote kansen. Wel was er met enige regelmaat dreiging voor de goal van Borger, maar met af en toe wat kunst- en vliegwerk en goed verdedigend werk konden de groenhemden het doel schoon houden in de eerste helft. De beste kansen waren misschien zelfs wel Borger, dat twee keer een op een kwam met de goalie van Elim. Beide keren wist aanvaller Dylan Berghuis de keeper niet te passeren. Borger kreeg maar moeilijk grip op de middenvelders van Elim, maar wist de rust wel zonder schade te bereiken.

    Na een kleine aanpassing en het duidelijk maken dat de intensiteit in druk zetten en duels omhoog moest om een goed resultaat te halen kwam Borger in de tweede helft een stuk beter voor de dag. De ploeg zat er een stuk korter op en veroverde veel sneller de bal dan in de eerste helft. Het leidde dan ook tot grote kansen voor Borger. Zo kon Luuk Kenter alleen op de goal af, maar schoof de spits de bal net naast. Niet veel later was Berghuis opnieuw doorgebroken en kon ook hij alleen op de keeper af. Een verdediger van Elim dacht er echter anders over en haalde de doorgebroken spits op randje zestien onderuit. Een rode kaart zou het logische gevolg zijn, maar volgens eigen zeggen vond de arbiter het de wedstrijd niet naar. De daaropvolgende vrije trap werd kiezelhard binnen geschoten door Floris Hiddink: 0-1. Een op dat moment verdiende voorsprong, maar toch mocht Borger doelman Max Speelman daarna ook bedanken, want met twee sublieme reddingen hield hij Elim van de gelijkmaker af. Al had Berghuis even daarvoor ook gewoon de 0-2 moeten maken, maar de aanvaller trof alleen voor de keeper van Elim de onderkant van de lat. Toch scoorde Borger alsnog de 0-2 en leek het pleit wel beslecht. Luuk Kenter was er door na een lange bal van Bas Kaspers en kwam alleen op de Elim-goalie af. De aanvaller, die een tijdje aan de kant stond met een blessure, omspeelde de keeper maar werd door diezelfde goalie vakkundig onderuit gehaald. Wonderbaarlijk genoeg volgde er weer geen kaart, maar wel een strafschop. Kenter ontfermde zich over de buitenkans en schoot binnen. De frustraties begonnen daarna meer en meer op te lopen aan de kant van de thuisploeg, dat soms meer oog had voor de ledematen van de groenhemden dan voor de bal. Na wederom een schandalige overtreding scoorde Borger opnieuw uit een vrije trap. De vrije bal werd snel genomen, Kenter werd bereikt en de spits schoof beheerst binnen: 0-3. Daarmee zaten de punten wel in de tas van Borger, dat de laatste minuten van de wedstrijd wel wat te nonchalant oogde. Het kreeg de 1-3 nog tegen en zag Elim in blessuretijd pardoes nog drie keer de lat raken met afsstandschoten. Desondanks was de overwinning een feit en dus konden de drie punten mee terug in de bus naar Borger. Volgende week speelt Borger, ijs en weder dienende, een thuiswedstrijd tegen Wildervank 2.