• Jong Borger heeft in eigen huis een ruime 4-0 overwinning geboekt op Fit Boys 2. De overwinning kwam in de tweede helft tot stand, nadat men na een gezapige eerste helft met een brilstand aan de thee ging. In de tweede helft schakelden de groenhemden een tandje bij en liep men verdiend uit naar een ruime zege.

    In de eerste helft liep het niet aan de kant van Borger, dat aan de bal wel van achteruit wilde opbouwen maar dat haast onmogelijk werd gemaakt door de slechte staat van het veld. Veel passes kwamen dan ook niet goed aan of het balletje stuitte nog een keer op bij een aanname, allemaal kleine foutjes waardoor Borger niet echt in haar spel kwam. Niet dat de bezoekers het heel veel beter deden, maar zij kozen sneller voor de lange bal wat beter werkte. De gasten kregen een paar mogelijkheden de eerste helft, maar de grootsten waren toch wel voor Borger. Ondanks het matige veldspel had men zeker twee a drie dotten van kansen, maar gescoord werd er niet.

    In de tweede helft moest er echt uit een ander vaatje getapt worden wilde er een overwinning komen. De youngsters hadden de boodschap goed begrepen en gingen in de tweede helft een stuk voortvarender van start. De stilte in de kleedkamer tijdens de rust bleek gelukkig stilte voor de storm. Binnen een mum van tijd reeg Borger de kansen aaneen en was het al snel 1-0 via Dylan Berghuis. Ruben de Valk was in eerste instantie nog op de doelman gestuit, waarna Berghuis de rebound simpel kon binnen schieten. Er volgenden direct kansen op de 2-0 en na wat gemiste pogingen maakte Ronald Venema alsnog op schitterende wijze de 2-0. Venema werd weggestuurd door Berghuis en rondde met een prachtig stiftje af. Diezelfde Venema gooide ook de wedstrijd in het slot door de 3-0 beheerst binnen te schieten op aangeven van Berghuis. Borger had in die tweede helft zelfs naar een veel hogere score kunnen uitlopen, maar liet dat na. De gasten kregen geen vat meer op de Borgernaren, maar kregen ook nog een dot van een kans op de 3-1. Scoren deden ze echter niet, waarna het slotakoord in de laatste minuut nog voor Borger was. Robert Jan Oving schoot op prachtige wijze een corner direct in een keer binnen, wat menigeen was ontgaan, maar uitstekend werd gezien door scheidsrechter Alblas.

    Zo boekte Borger na een prima tweede helft een verdiende overwinning en blijft het keurig in de subtop aanwezig. Zaterdag wacht een uitwedstrijd, dan is Noordsceschut 3 de tegenstander. Volgende week dinsdagavond volgt thuis een inhaalwedstrijd tegen Hoogeveen 2. Na die twee wedstrijden kan de balans van de eerste competitiehelft opgemaakt worden.

    Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's