• Jong Borger in tweede helft langs Drenthina 2

    Jong Borger heeft zaterdag een uitstekende 2-4 overwinning geboekt op Drenthina 2. Na een boeiende wedstrijd, waarin de Emmenaren in de eerste helft wat meer bovenliggend warend en Borger duidelijk de tweede helft, gingen de drie punten verdiend mee terug naar Borger.

    Borger bleek in Drenthina een relatief jonge ploeg te treffen, die vanaf meet af aan probeerde om de bezoekers onder druk te zetten. Doordat de groenhemden toch net eveneen tikje minder energie in het spel legde dan de thuisploeg, leverde dat ook problemen op voor Borger. Men kwam lastig onder de druk vandaan omdat men ballen niet goed kon vasthouden, er te weinig beweging was zonder bal of dat de duels net te slap werden aangegaan. Drenthina oogde daarin net even allemaal wat scherper dan Borger en was dan ook de meest gevaarlijk ploeg in de eerste helft. Borger mocht dan ook niet klagen dat twee keer de paal een treffer in de weg stond. Aan de andere kant raakte ook Joram Boer namens Borger de paal.

    Tegen de verhouding in kwam Borger wel op een 0-1 voorsprong. Als men wel goed onder de druk uit wist te komen lag er ook direct veel ruimte en na een goede pass van Kevin Fokkens rondde Dylan Berghuis bekwaam af: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd wel wat meer in balans, al bleef Borger bij tijd en wijle zichzelf in de problemen brengen. Dat de 1-1 op het scorebord verscheen was dan ook niet onverdiend te noemen. Beide ploegen kregen nog een aantal goede kansen in de eerste helft, maar het bleef bij een 1-1 ruststand.

    In de eerste helft kwam JO19-1 speler Juvensli Waller nog wel binnen de lijnen voor Boer, die na een klein half uur spelen het veld geblesseerd moest verlaten. Het betekende het debuut voor Waller bij de senioren, die ook nog eens zijn visitekaartje zou afleveren in de tweede helft. Een tweede helft waarin Borger de wedstrijd naar zich toe trok. Het elftal stond beter, speelde scherper en was aggresiever in de duels en dat leverde ook de verdiende voorsprong op. Waller was er als de kippen bij om een tekorte terugspeelbal af te straffen en was eerder bij de bal dan de keeper en snoepte hem af. Vervolgens was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te deponeren. Daarna volgden meerdere mogelijkheden om het duel te beslissen, maar dat gebeurde twintig minuten voor tijd, waar Waller na een mooie actie en uitstekende voorzet van Bob Westerdijk van dichtbij wist binnen te tikken. Een paar minuten later maakte Berghuis ook nog de 1-4 en was het pleit beslecht. Dat het nog 2-4 werd in de slotminuten was slechts belang voor de statistieken.

    Uiteindelijk een mooie overwinning voor Jong Borger, dat met name een goede tweede helft speelde. Met 7 punten uit 4 duels doet men het naar behoren en is de vierde plaats voorlopig het resultaat. Komende zaterdag wacht een bekerduel (thuis) tegen VCG 2, waarna een week later de competitie weer hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen Fit Boys 2.