• Jong Borger en Noordscheschut 3 in evenwicht

    Jong Borger is ook na drie competitiewedstrijden nog ongeslagen. Thuis tegen Noordscheschut 3 had het misschien de overwinning naar zich toe moeten trekken in de tweede helft gezien het de betere kansen kreeg, maar over de hele wedstrijd genomen kon men ook wel leven met een punt. 

    Wat ze altijd in het eten stoppen in de contreien van Noordscheschut, Hollandscheveld en Hoogeveen en omstreken blijft altijd een raadsel, want ook nu trof Borger een ploeg met beren van kerels erin. Veelal een ervaren ploeg met een aantal uitstekende voetballers erin, waarbij gezien kon worden dat deze mannen op niveau hadden gespeeld. 

    Desondanks schoot Borger uit de startblokken en lag de bal er na 45 seconden al in. Een snelle balverovering op het middenveld leverde een bal in de diepte op naar aanvaller Dylan Berghuis die op de goal afsnelde en beheerst afrondde: 1-0. Een prima start van Borger, dat echter in de 8e minuut alweer de gelijkmaker moest incasseren. Een mooie individuele actie van de zeer sterke spits van Schut werd door hemzelf strak binnengeschoten. In de rest van de eerste helft had Borger het lastig met het fysiek sterke Schut, dat veelal de duels wist te winnen en vanuit de tweede bal makkelijker voetbalde. Veel kansen waren er echter niet te noteren in het eerste bedrijf aan beide zijden en dus werd er met een 1-1 stand gerust. 

    Na de pauze was het Borger dat de betere kansen kreeg en direct een paar mogelijkheden kreeg waarbij de grootste was voor Benjamin Mazeau. De aanvaller besloot te stiften in plaats van te schieten en dat pakte niet goed uit. Het was echter Noordscheschut dat in de 65e minuut op voorsprong wist te komen uit een van de spaarzame aanvallen in de tweede helft. Overigens wel een prachtig uitgespeelde goal, waarbij Borger overal net een stapje te laat was. Lang bleef het niet 1-2, want een paar minuten later frommelde Bas Kaspers uit een hoekschop de bal binnen en stond het weer gelijk. Borger ging daarna op jacht naar de overwinning, maar de doelman van de bezoekers keepte een uitstekende partij. Zo redde hij op een twee tegen een situatie waarbij Mazeau op de goalie stuitte en diezelfde Mazeau zag een stift op geweldige wijze over de doellat worden getikt door de keeper. Aan de andere kant was Schut ook nog een keer dichtbij de 2-3, maar redde Max Speelman en bracht ook de lat nog een keer redding. In de laatste minuut was er nog een dot van een kans voor Jacco Heettebrij, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal waardoor het bij 2-2 bleef. Een resultaat waar beide ploegen na afloop wel mee konden leven in een verder sportieve wedstrijd.  

    Door andere resultaten op de velden blijft Jong Borger gedeeld koploper met De Weide 3 en SJS 2, die eveneens 7 punten uit 3 wedstrijden hebben. Zaterdag is Jong Borger vrij, waarna een week later wordt afgereisd naar de Rietlanden in Emmen waar DZOH 3 de tegenstander is.