• Jong Borger eenvoudig lang SC Elim

    Ook deze week was het weer flink roeien met de riemen voor Jong Borger, dat wederom beroep moest doen op een aantal JO19-1 spelers. Het maakte ook deze zaterdag niet uit voor het resultaat, Elim werd eenvoudig met 3-2 aan de kant geschoven.

    Hoewel de 3-2 uitslag doet vermoeden dat het veel spannender was, was dat 88 minuten niet het geval. De bezoekers hadden tot dan aan toe geen kans gehad, maar scoorden door persoonlijke fouten van Borger plotseling twee keer achter elkaar. Daardoor was het in de blessuretijd toch nog onnodig billenknijpen, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar.

    De wedstrijd was eigenlijk al na een kwartiertje beslist toen Borger al met 2-0 voor stond. Dylan Berghuis had de score geopend en niet veel later werd het 2-0 door een eigen doelpunt, al kwam deze grotendeels op conto van Calvin Beijering. Daarna leek Borger het ook wel prima te vinden en er ontspon zich een hele gezapige middag. Borger speelde vervolgens futloos en Elim had niks in de melk te brokkelen. Toen het halverwege de tweede helft 3-0 werd na een benutte strafschop van Berghuis was het helemaal wel klaar. Todat het in de slotminuten toch nog even spannend werd, maar uiteindelijk viel er weinig op de overwinning af te dingen.

    Nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen voor Jong Borger. Volgende week uit naar koploper De Weide 3, een week later naar Hoogeveen 2 om vervolgens af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen Angelslo 2.