• Jong Borger doet zichzelf tekort tegen Veenhuizen 2

    Zaterdag vier september stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor Jong Borger op het programma. Na een aantal goede oefenresultaten ging het zaterdag echt weer ergens om. Veenhuizen 2, eveneens spelend in de reserve 3e klasse, kwam op bezoek. Tegelijkertijd speelden de vlaggenschippen van beide verenigingen ook tegen elkaar in Veenhuizen, dat duel eindigde in 1-1.

    Komend seizoen komt Jong Borger voor het eerst uit in de 3e klasse en dus kan men in de beker alvast wennen aan dit niveau met de tegenstanders Veenhuizen 2, Gorecht 3 en Achilles 3. En dat men dit seizoen flink aan de bak zal moeten was ook direct wel te merken in de eerste bekerwedstrijd tegen Veenhuizen. Foutjes werden direct afgestraft door de bezoekers en dus kwam Borger in de eerste helft op achterstand. Een paar keer stond de organisatie niet goed, waarvan Veenhuizen goed profiteerde en via twee goed uitgespeelde aanvallen stond het 0-2. De aansluitingstreffer volgde in de 25e minuut via Melvin Ottens, die kon inschieten vanaf een meter of zestien na een afgemeten voorzet van Sam van Dijk. Even leek Borger weer terug in de wedstrijd, maar een paar minuten later stond het ook weer 1-3. Een vrije trap, onnodig weggegeven door dom balverlies, werd knap binnengeschoten door Veenhuizen. Die 1-3 was ook de ruststand, maar ook een tussenstand van 4-5 had prima gekund. Borger zelf kreeg ook een paar dotten van kansen en stond een paar keer alleen voor de keeper van Veenhuizen, maar met name Dylan Berghuis had het vizier niet op scherp deze middag. Ook Borger-doelman Max Speelman redde nog een aantal keren uitstekend op pogingen van Veenhuizen.

    In de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer, dat vooral zichtbaar werd vanaf een minuut of zestig. In het eerste kwartier had Berghuis opnieuw een levensgrote kans op de 2-3, maar de aanvaller kon opnieuw alleenstaand voor de keeper weer niet scoren. En kansen waren er ook genoeg in de tweede helft voor Borger, dat zelf geen kans meer weg gaf. Zo leek Floris Hiddink te gaan scoren na een goede aanval, maar met zijn linkerbeen kreeg de aanvaller de bal voor open goal toch nog naast. Borger had inmiddels al op gelijke hoogte kunnen staan, maar scoorde pas in de 89e minuut de 2-3. Sam van Dijk schoot hard en strak binnen vanaf rand zestien. Daarna was de tijd nog te kort om een gelijkspel eruit te halen, al schoot Jarno Polling in blessuretijd de bal nog bijna binnen, maar verdween deze net een halve meter langs de verkeerde kant van de paal. Op basis van de tweede helft had Borger zeker een beter resultaat verdiend, maar het ging zelf niet efficiënt genoeg om met de geboden kansen en dus gingen de drie punten richting Veenhuizen.