• Jong Borger boekt magere zege op DZOH 3

    Magertjes, dat mocht de eindstand van 0-2 worden genoemd in de wedstrijd tussen DZOH 3 en Jong Borger. Zeker gezien de vele kansen, die met name Borger in de tweede helft kreeg om uit te lopen na een 0-2 ruststand. Voor het doel bleek men echter te vaak besluiteloos, waardoor het toch enigszins de gehele tweede helft spannend bleef. Desondanks trok Borger de zege wel over de streep en schreef het weer drie punten bij.

    Tegenstander DZOH 3 had tot nu toe nog niet gewonnen, maar moest zeker niet onderschat worden. De Emmenaren verloren immers maar nipt twee keer en speelden ook een keer gelijk. Het veld in de Rietlanden lag er niet al te best bij en dus was het spel bij vlagen behoorlijk opportuun. Desondanks dat het voetballen wat bemoeilijkt werd had Borger de zaken goed op orde. Het gaf praktisch geen kans weg en creëerde zelf een aantal goede mogelijkheden. Daarvan benutte het er echter te weinig. Het openingsdoelpunt kwam dan ook voort uit een spelhervatting. Een strakke corner van Robert Jan Oving werd kiezelhard binnengekopt door Tim Speelman. Ook het tweede doelpunt kwam enigszins voort uit een spelhervatting. Een inworp belandde bij aanvaller Joram Boer, die goed doorzette en de bal teruglegde op de inlopende Twan Kuiper. De middenvelder schoof de bal keurig binnen. Daarna had Jacco Heetebrij nog de kans op de 0-3, maar de aanvaller mistte alleen voor de goalie van DZOH.

    De wedstrijd had dus al in de tas kunnen zitten, maar het blijkt in de eerste serie wedstrijden toch het voornamelijk manco te zijn. Het benutten van de kansen die men krijgt, want ook in de tweede helft kreeg Borger een aantal dotten van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het dook meermaals in overtal op voor de goal van DZOH of kwam alleen op de keeper van de thuisploeg af. Zo kregen Joram Boer en Sam van Dijk een aantal grote kansen, maar konden ze het net niet vinden en ook werden een aantal overtalsituaties niet goed uitgespeeld. Doordat het maar 0-2 bleef staan hield DZOH de hele tweede helft het geloof erin om toch nog een resultaat te halen deze middag. Met veel opportunistisch spel leverde dat zo nu en dan ook hachelijke situaties op voor het doel van goalie Max Speelman. Eenmaal had de doelman in samenwerking met verdediger Bas Kaspers geluk dat de paal hen hielp. Overigens maakte Kaspers in de eerste helft nog een weergaloze tackle om een aanvaller te stoppen, die op weg leek naar een honderd procent kans voor de thuisploeg. En zo bleef DZOH het maar proberen met de lange bal en kreeg Borger zeeën van ruimte om te counteren in de slotfase. Gescoord werd echter niet meer en dus eindigde het duel in 0-2 voor Borger, dat tot nu toe goed meedoet met 10 punten uit 4 wedstrijden.

    Volgende week staat de topper tegen De Weide 3 op het programma. Dat lijkt een zeer voorname kampioenskandidaat te zijn gezien de behaalde resultaten tot nu toe. De ploeg uit Hoogeveen heeft ook 10 punten uit 4 wedstrijden, maar heeft door twee flinke overwinningen een beter doelsaldo dan Borger.