• Jong Borger begint met overwinning op SJS 3

Jong Borger is de competitie begonnen met een uitstekende 3-0 overwinning op SJS 3. Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0, maar had de wedstrijd al in de tas kunnen zitten. Ook na rust kwam Borger nauwelijks in de problemen en liep het uit naar een 3-0 overwinning.

Vooraf werd SJS 3 ingeschat als een lastige tegenstander, een ploeg dat bestaat uit geroutineerde spelers met standaardklasse niveau in de benen. Iets wat bij de jonge ploeg van Borger nog nauwelijks aanwezig is. Eerdere wedstrijden tegen Gorecht 3 en GRC Groningen lieten al zien dat ervaring in een ploeg belangrijk kan zijn en dat het lastig voetballen is tegen dit soort georganiseerde ploegen. Bij SJS stond ook Arno Sieders binnen de lijnen, een speler met een verleden bij het eerste elftal van Borger.

Ook Sieders gaf na afloop ruiterlijk toe dat er op de overwinning niets af te dingen viel. En zo was het ook want Borger speelde vanaf minuut een gecontreerd en had het betere van het spel. In het eerste half uur waren er nog niet heel veel kansen, maar mocht Borger wel meer aanspraak maken op een doelpunt dan de gasten. Toch was de grootste kans misschien wel voor SJS, nadat Borger de bal zo maar inleverde op het middenveld en de spits een vrije doortocht kreeg richting Max Speelman. De goalie redde echter op uitstekende wijze en behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Na ruim een half uur spelen brak Borger dan toch de ban. Jacco Heetebrij werd aangespeeld door Robert Jan Oving en stuurde Dylan Berghuis in een keer weg. De aanvaller, die ook og twee grote kansen mistte in de eerste helft, omspeelde de goalie van SJS en tikte binnen. Voor rust leek Berghuis ook zijn tweede nog te gaan maken maar Heetebrij en Berghuis hielpen een honder procent lijkend doelpunt om zeep. Beiden kwamen alleen op de keeper af, maar presteerden het alsnog om uit een buitenspelsituatie te scoren. Doelpunt terecht afgekeurd en dus stond er slechts 1-0 op het scorebord bij rust.

Maar ook na de pauze kon SJS niet echt een vuist maken tegen het goed georganiseerd spelend Borger, dat zelf snel op 2-0 wist te komen na een mooie goal van Kevin Fokkens. Heetebrij speelde zijn tegenstander uit, leverde een goede voorzet af op Fokkens, die de bal in een keer uit de lucht plukte en uitstekend binnen schoot. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld al kreeg SJS nog een grote kans om terug te komen na mistasten van de Borgerder-defensie. De inzet ging echter net voorlangs de goal van Speelman. Maar veel meer had SJS ook niet verdiend deze middag, daarvoor creerde het gewoon weg te weinig. Borger daarentegen verzuimde nog om een hogere score te behalen, want die zat er gezien de vele kansen wel in. Het lukte uiteindelijk nog wel om een keer te scoren. Borger kreeg in de slotfase nog een strafschop na een duidelijke ovetreding binnen de zestien. Robert Jan Oving schoot het buitenkansje feilloos binnen: 3-0.

Een mooie start van de competitie met een verdiende overwinning. Volgende week speelt Jong Borger een uitwedstrijd, dan is Veendam 1894 2 de tegenstander.