• JO17-1 blijft in de race voor promotie naar hoofdklasse na zwaarbevochten overwinning op VKW

    In Westerbork kwam Borger al na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong na een uitstekende aanval over de rechterkant. Kick bewaarde goed het overzicht en gaf Jacco een niet te missen kans: 0-1.

    Borger had in de eerste helft de wedstrijd onder controle en gaf nauwelijks een kans weg aan de Westerborkers, die het vooral van hun fysiek moesten hebben. Vlak voor rust leek het 0-2 te worden, ware het niet dat de inzet van Bob met de hand van de lijn werd gehaald. Helaas niet gezien door de arbiter, die overigens de wedstrijd in prima banen leidde.

    Borger begon niet scherp aan de tweede helft en na een halve minuut spelen stond het alweer 1-1. Een slaapmomentje van Borger dat het daarna even lastig had met VKW dat de boel wat had omgezet. Echter kreeg Borger gedurende de tweede helft iets meer grip op de wedstrijd en het kwam opnieuw op voorsprong. Ditmaal hield Floris goed het overzicht en kon Kick eenvoudig binnentikken. Er volgde nog een hectische slotfase waarin Borger de kansen had op 1-3, maar bijna ook nog de 2-2 moest incasseren. Na 8! minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kon Borger de overwinning vieren. Een resultaat waar door iedereen keihard voor geknokt is.

    Borger staat met nog twee wedstrijden te gaan op de derde plek achter ACV JO17-2 en Delfzijl JO17-1. Die twee ploegen hebben respectievelijk twee en vier punten meer. De eerste twee promoveren naar de hoofdklasse. Volgende week spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar terwijl Borger bezoek krijgt van hekkensluiter Bedum JO17-2. Alle steun is welkom!