• IN MEMORIAM: Lammy Joling

  Op vrijdagavond 28 juli ontvingen wij het intens droevige bericht dat Lammy Joling is overleden.

  Lammy was als vrijwilligster, supporter en bovenal betrokken en trotse voetbalmoeder (én oma!) jarenlang een vertrouwd gezicht op de Drift. Ze was in het verleden een groot aantal jaren beheerster van onze kantine en was daarnaast als vrijwilligster altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken als er iets door onze club georganiseerd werd.

  De laatste jaren was ze vooral als supporter te vinden op ons sportpark. Ze was een echt gezelligheidsmens. Na de wedstrijden van het eerste elftal, onder leiding van haar zoon Arne, genoot ze aan onze stamtafel zichtbaar van een biertje en de gesprekken met de (voetbal)vrienden om haar heen. Ze deed dit altijd samen met haar man Roelof. Zijn plotselinge overlijden een jaar geleden hakte er flink in bij Lammy. Ze bewees echter sterk te zijn en knokte gesteund door haar gezin door. Haar groenwitte hart bracht haar daarbij ook weer naar SV Borger. Vanaf de eerste wedstrijd van het afgelopen seizoen was ze geregeld ‘gewoon’ weer langs de lijn te vinden. Het was ongetwijfeld anders zonder Roelof, maar toch genoot ze van haar jongens en haar club.

  Eind mei kwam het trieste bericht dat het niet goed ging met de gezondheid van Lammy. De verwachtingen waren somber. De tijd die haar restte heeft ze zo veel mogelijk genoten van de dierbaren om haar heen. Na een kort ziekbed is ze nu overleden. Daarmee nemen we afscheid van een échte clubvrouw en een lieve en zorgzame voetbalmoeder. We gaan je missen Lammy!

  In gedachten zijn we bij Roelien en Ronald, Arne en Daphne, Erik en Wendy, Carlijn, Thies, Morris, Luca en de overige nabestaanden. We wensen hen heel veel sterkte, moed en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

  Bestuur en leden S.V. Borger.