• In memoriam Henk Leering

  Op maandag 3 juni ontvingen wij het intens droevige bericht dat onze trouwe clubman en vrijwilliger Henk Leering op 67-jarige leeftijd is overleden.

  Henk liep al zo lang als we het kunnen herinneren bij onze club rond. Eerst als robuuste verdediger binnen de zondagtak van onze vereniging. Geen begenadigd technicus, maar aan inzet ontbrak het bij hem nooit. Zijn broekje was niet zelden het smerigst van allemaal. Na het aan de wilgen hangen van zijn voetbalschoenen bleef hij de club trouw. Hij werd leider bij de veteranen en was daarnaast nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken als er weer eens geklust moest worden. De laatste jaren maakte Henk deel uit van ons vaste clubje vrijwilligers, die bijna dagelijks op het sportveld te vinden zijn om mogelijk te maken dat de hele vereniging zich thuis voelt op de Drift. De kleedkamers schrobben, de kantine poetsen, reparatiewerkzaamheden, lijnen kalken, hij deed het allemaal. En of het nog niet gek genoeg was, op zaterdagmiddag stond hij de laatste seizoenen ook nog met enige regelmaat ‘gewoon’ achter de bar.

  In de tussenliggende periode was Henk ook nog eens de grootste supporter van zijn zoon Martin. Tot een jaar of tien geleden een vaste waarde in ons eerste elftal. Zo trots als een pauw stond hij langs de lijn. Al was Henk niet iemand die dat openlijk liet blijken. De glinstering in zijn ogen toen een aantal maanden geleden een column op een amateurvoetbal-website aan Martins kwaliteiten werd gewijd zei echter meer dan duizend woorden.

  Een echte Borgernaar met veel humor en soms kwajongensachtige streken is niet meer onder ons. We gaan Henk enorm missen. Als vrijwilliger, als clubman, maar vooral als buitengewoon prettig mens!

  In gedachten zijn we bij Dinie, Mariska en Erwin, Martin en Anita, de kleinkinderen en overige nabestaanden. We wensen hen heel veel sterkte, moed en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

  Bestuur en leden SV Borger.