• In Memoriam Gea Hoogeveen

  Op dinsdag 19 november ontvingen wij het intens droevige bericht dat Gea Hoogeveen op 70-jarige leeftijd is overleden.

  Meer dan dertig jaar was Gea het gezicht achter de bar in onze gezellige kantine. Eerst in haar eentje en toen haar man stopte als actief voetballer altijd samen met Rein. Jarenlang op de zondag, maar toen het prestatievoetbal daar ophield maakten ze ongemerkt een transfer naar de zaterdagmiddag. Gea was een horecamens, hield van gezelligheid om haar heen. Als de voetballers genoten van de derde helft, zag je haar hetzelfde doen. Een clubmens was ze ook. Oprecht betrokken, met liefde voor de mensen, het verenigingswerk en de kantine. Het typeert Gea!

  Ze hoefde zelf niet zo nodig in de schijnwerpers. Een aantal jaren geleden werden Rein en Gea geëerd als Lid van Verdienste van SV Borger. Gea had het nooit verwacht en vond het eigenlijk helemaal niet bijzonder wat ze allemaal deden. In onze presentatiegids sprak ze hier in 2017 zelf over: “Allemaal veel te gek. We zijn vrijwilliger, doen dit voor ons plezier en kunnen ermee stoppen wanneer we willen…”. Maar natuurlijk vond ze het geweldig mooi. En écht, het was haar en Rein enorm gegund!

  De laatste jaren ging de gezondheid van Gea achteruit. Ze kon haar geliefde vrijwilligerswerk niet meer doen. Het speet haar, ze miste het. Als het even kon, dan liet ze zich toch nog even ophalen. Dan zat de ‘grand-old-lady’ van de Drift met gemengde gevoelens in haar rolstoel. Zichtbaar balend, dat ze haar ding niet kon doen. Tegelijkertijd genietend van de mensen om haar heen. Haar SV Borger familie.

  Een groenwit hart is gestopt met kloppen. We blijven haar herinneren als een gezelligheidsdier, een op en top clubmens, zoals er maar weinig zijn!

  In gedachten zijn we bij Rein, Ronald en Roelien, Simone en Jacob, de kleinkinderen en overige nabestaanden. We wensen hen heel veel sterkte, moed en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

  Bestuur en leden S.V. Borger