• Het 75-jarige bestaan van SV Borger wordt gevierd op 1 en 2 juli 2022

  Op 1 juni 1946 werd de plaatselijke voetbalvereniging in Borger opgericht. Een snelle rekensom leert dat dit in 2021 vijfenzeventig jaar geleden is. Een jubileum dus én absoluut reden voor een feestje! Zo denkt de club er ook over. Door alle Corona-perikelen bleek dit – behoudens een fantastisch jeugdvoetbalkamp - afgelopen zomer echter niet mogelijk te zijn. Dat van uitstel geen afstel komt is inmiddels duidelijk. Een commissie is al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor een feestelijke tweedaagse die gehouden gaat worden op vrijdagavond 1 juli en zaterdag 2 juli 2022. Leden, vrijwilligers, oud-leden en ieder ander die de club een warm hart toedraagt wordt opgeroepen dit weekend alvast met dikke stift te markeren in de agenda.

  Programma
  Over de detailinvulling van het programma houdt de jubileumcommissie zich nog enigszins op de vlakte. “We moeten nog even een slag om de arm houden of alles wat we bedacht hebben ook mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergunningseisen vanuit de gemeente, de financiële dekking en afspraken maken met externe partijen. Maar inmiddels zijn we wel zo ver dat we zeker weten dat het voor jong en oud een topweekend gaat worden!”, aldus Erwin Beukema, die met een tiental andere vrijwilligers de jubileumcommissie vormt. Gevraagd naar een tipje van de sluier komen we toch al wat meer te weten. Beukema hierover: “Op vrijdagavond gaan we een activiteit organiseren waarin de geschiedenis van de club op een speelse en misschien wel artistieke manier centraal staat. Op zaterdag zal er overdag plaats zijn voor jeugdactiviteiten. Daarnaast wordt er in de middag uiteraard gevoetbald, door wie blijft nog wel even een verassing. Aan het einde van de middag volgt een receptie voor genodigden. Het klapstuk moet een jubileumfeestavond worden met een meer dan uitstekende liveband. Dit alles op en rond ons sportpark.

  Jubileumboek
  De jubileumcommissie hoopt de eerste twee dagen van juli 2022 ook vele oud-leden te ontvangen. Men verwacht met het gevarieerde programma een reüniegevoel te creëren. De geschiedenis moet tot leven komen. Dat kan in de vorm van gezamenlijk oude herinneringen ophalen, maar Beukema verklapt dat hier ook op een andere manier bij stil gestaan zal worden. “Nu we al een tijdje bezig zijn komen steeds meer verhalen over de geschiedenis van de club naar boven. Gebeurtenissen waar een groot deel van de huidige leden geen weet van heeft. Tijdens de activiteit op vrijdagavond laten we dit deels terugkomen. Daarnaast willen we een kleine expositie creëren met beelden uit het verleden. Verder gaan we ook nog eens een jubileumboek uitgeven. Hierin willen we op een ‘Hard Gras’-achtige manier o.a. aan de hand van interviews met leden en oud-leden het verleden van onze club tot leven laten komen. Het boek zal rond 1 juni 2022 uitgebracht worden.”

  Uit de oude doos
  In aanloop naar het jubileumweekend is de commissie zeer geïnteresseerd in verhalen en fotos uit de oude doos. Maar ook oude voetbalshirts en andere attributen uit de historie van de club kunnen enorm helpen bij het tot leven brengen van het verleden. Heeft u nog iets op zolder liggen, waarvan u denkt dat het waardevol is om met de jubileumcommissie te delen? Neem dan contact op met Erwin Beukema (e-mail: beukingoa@hotmail.com; telefoon: 06 – 225 329 80).