• Hans Nijland vermaakte sponsoren SV Borger

  Geslaagde sponsoravond met ook een presentatie van het nieuwe clubgebouw
  Een goedgevulde kantine van SV Borger op dinsdagavond 21 mei. De sponsoren van de plaatselijke voetbalclub waren uitgenodigd voor een informatief en vooral vermakelijk avondje. Jan Willem de Reus van KR8architecten uit Borger presenteerde de plannen voor het nieuwe clubgebouw. Hierna nam voormalig FC Groningen directeur Hans Nijland de microfoon over om de geldschieters van de vereniging mee te nemen in zijn avonturen in de voetbalwereld. Een begenadigd spreker, die de aanwezigen twee helften lang tot ver in blessuretijd wist te vermaken met de ene na de andere smakelijke anekdote.

  Door: Erwin Beukema

  Moment van stilte
  Voordat het programma echt begon vroeg bestuurslid Gosse Fokkens een moment stilte ter nagedachtenis aan Roos Marissen van de voormalige bakkerij ’t Aole Ambacht. Als trouwe sponsor, vrijwilligster en supporter was Roos samen met haar man nauw betrokken bij SV Borger. Ze overleed in de dagen voorafgaand aan deze sponsoravond en werd op deze manier door de vereniging en de veelal lokale sponsoren geëerd.

  Clubgebouw
  Architect De Reus nam de sponsoren vervolgens met behulp van diverse tekeningen mee in de plannen voor het nieuwe clubgebouw. Hoogtepunt was een filmpje waarin de aanwezigen een virtuele rondleiding werd gegund door het toekomstige gebouw. De sponsoren waren enthousiast en zien samen met de club uit naar de realisatie. Dit zal als alles volgens plan verloopt ongeveer een jaar in beslag nemen. Men hoopt in het najaar van 2024 te kunnen starten met de sloop van de huidige bebouwing, wat betekent dat een jaar later oplevering moet volgen.

  Groningse nuchterheid met een flinke dosis humor
  Nu was het de beurt aan Hans Nijland. De voormalig directeur van FC Groningen moest direct bekennen wel een beetje jaloers te zijn op SV Borger. Een kampioenschap én ook nog een nieuw clubgebouw, daar heeft hij als huidig voorzitter van het Hoogezand-Sappemeerse HSC (vorig seizoen nog competitiegenoot van Borger ) ook wel oren naar. Vervolgens stond Hans even stil bij de overige actualiteit, het busongeluk tijdens het kampioensfeest van Borger en zijn eigen race om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Het bleek de warming-up voor twee helften lang een aaneenschakeling van anekdote op anekdote. De link met de aanwezige ondernemers was al snel gelegd. Het realiseren van transfers in de voetbalwereld is ook niets anders dan ondernemen. Of zoals hij het zelf verwoordde: “Het gaat er niet om wat het kost, het gaat erom wat het oplevert.” Nijland ontpopte zich als een heerlijke spreker. Groningse nuchterheid met een flinke dosis humor. Met boerenbluf bracht Nijland in het verleden de meest wonderlijke transfers tot stand. Of het nu om Luis Suarez, Virgil van Dijk, of Filip Kostić ging, ‘directeurtje’ kan er prachtig over vertellen.

  Voor herhaling vatbaar
  De sponsoren hingen aan de lippen bij Nijland. De tijd vloog zo voorbij en voor men het goed en wel doorhad was het alweer tijd voor de derde helft, waarin onder het genot van een hapje en eendrankje gezellig werd nagepraat. Gosse Fokkens was tevreden: “Het was alweer even geleden dat we een sponsoravond organiseerden. Gezien de reacties na afloop is het echter zeker voor herhaling vatbaar. Dan hopelijk in ons nieuwe clubgebouw.”