• Groene Galliërs winnen slag om Heiligerlee en bekeren verder

  Ver terug in de tijd in het jaar 1568 vond de slag om Heiligerlee plaats. Het leverde de eerste overwinning op voor de opstandelingen in de tachtigjarige oorlog. Uit het plaatsje onder de rook van Winschoten kwam de tegenstander voor de Groene Galliërs in de tweede ronde van de beker. Deze slag werd met 3-1 gewonnen door de Groene Galliërs, die dus ergens in november nog weer een weekendje vrij moeten inleveren voor nog een ronde van de beker.
   
  Tegelijkertijd met onze veldslag was ook nog een van onze Galliërs bezig met een enorme strijd. Onze vaste verslaggever en linksmid, die normaal gesproken de meeste meters bij ons binnen het veld aflegt, legde ellenlange kilometers af in het Amsterdamse. Constante snelheid, een soepele tred, de verbazingwekkende constante tussentijden in de app, waarop we Gijs konden volgen tijdens onze wedstrijd, verbazingwekkend. Gijs legde een dijk van een marathon af in Amsterdam. Met iets meer dan 3:30 uur op de klok legde Gijs 42 kilometer en 195 meter af. Ondanks dat de man met de hamer in het laatste stuk langzaam om de hoek kwam kijken zette deze Galliër dapper door. Niets langzamer lopen, gewoon stug blijven volharden, kijkend met het gezicht naar boven, zien dat het goed was en triomferend over de streep lopen. Een wereldprestatie van formaat! Chapeau Gijs!
   
  Normaal gesproken zou Gijs ongeveer ook 42 duizend woorden op papier zetten over het verslag van onze wedstrijden, maar daar gaat deze verslaggever niet aan komen denk ik, al zijn we wel een stukje op weg. Gijs was overigens niet de enige afwezige vandaag. Keizer, die het vaak leuk vindt om vroeg in de zondagochtend het keiharde Wake Up van Brennan Heart in onze app te gooien om iedereen een beetje wakker te schudden, had zich nu lichtelijk verslapen. Niet dat onze groene sloopkogel mee zou spelen (hamstringklachten), maar de kantine moest wel geopend worden voor een bakje koffie. Snel springend op de fiets van een hoger segment was Keizer in een zucht op de Drift, zodat men zich het bakkie lekker kon laten smaken. Ook onze oudste Galliër was absent, ziek. ‘Hele nacht op de pot gezeten’ waren maandochtend de woorden van de oude veldheer toen de verslaggever met zijn bordercollie aan de wandel was. Ook Feyenoord-fan Kladje ontbrak op het appel, het weekend vertoevend in Rotterdam waar het misschien toch iets minder gezellig was na het gelijke spel tegen RKC. Daarentegen deed Rik Blom ook deze week weer verdienstelijk mee en mochten we een nieuweling begroeten. Salah was de naam en even gingen de gedachten uit naar Liverpool-spits Mo Salah. Had ons technisch duo Kanninga en Janssen zo maar een wereldtopper weten te strikken voor de kelderklasse op zondagochtend? Het bleek niet om de Liverpool-spits te gaan bleek even later in de kleedkamer, maar niet minder welkom natuurlijk! Mooi dat je er bij bent Salah!
   
  We traden dus aan tegen Heiligerlee 3, ook een jonge ploeg, aldus de woorden van Frank Koenders. Niet dat wij Galliërs nou zo oud zijn en ons in het hoofd vaak nog dat jeugdige jochie voelen op de zondagochtend, maar de gemiddelde leeftijd lag aan onze kant toch wel een stuk hoger. Koenders zelf maakte er niet veel van mee. De laatste weken goed spelende verdediger moest met een blessure naar de kant. Dat gold ook voor uw verslaggever, die het na een helft voor gezien hield met een knieblessure. Daarvoor tikte hij nog wel de 1-1 binnen in de laatste seconde voor rust, nadat Brussen de keeper eerst nog redding zag brengen. De tussenstand gaf dan ook wel aan dat we het best lastig hadden tegen de jonge knuppels. Doelman Jasper Lubbers moest dan ook vaker in actie komen, dan dat hij alle zondagen tot nu toe in actie moest komen tijdens wedstrijden. Met een aantal goede reddingen voorkwam hij een achterstand voor ons. Zelf kregen we ook wel kansen maar hadden we ook pech dat paal en lat een keer in de wegstonden. Na de pauze leken de jonkies van Heiligerlee een beetje uitgeraasd en kreeg Borger de wedstrijd meer en meer onder controle. Jakobs en Wever heersten op het middenveld en niet verwonderlijk stond Jakobs ook aan de basis van de mooiste treffer, waarbij hij Maikel Dam op maat bediende. De aanvaller tikte de bal binnen en deed dat nogmaals, wat zorgde voor een fijne 3-1 voorsprong. De twee doelpunten waren een mooie beloning voor de keihard werkende aanvaller, die een uitstekende tweede helft speelde. Kreeg Heiligerlee al eens een kans, daar was daar altijd weer Lubbers, die ook in de tweede helft nog een paar prachtige ‘Oscar Moens’ reddingen in huis had. Het eindigde dus in 3-1, waardoor de Galliërs nog een rondje verder bekeren. Ergens in november staat de volgende ronde gepland. Volgende week spelen we weer thuis, dan staat de inhaalwedstrijd tegen De Treffer op het programma. Kom gerust kijken!