• Groene Galliërs verslaan Buurman en Buurman

    Suske en Wiske en de Hamerende Hendrik, het zou zo een titel van een stripboek kunnen zijn. Het gaat hier echter om Hendrik de Hamer, de kale sloopkogel van EEC, zoals wij een groene kale sloopkogel hebben in de vorm van Keizer. Een prachtige voetbalnaam die thuishoort in een klassiek rijtje met voetbalnamen zoals bijvoorbeeld Leon de Kogel. Heroische namen, die gewoon stripwaardig zijn. En dat allemaal in het lagere segment van het zondagvoetbal, al begeeft Keizer zich tegenwoordig in het hogere segment van de tweewielers.

    We hebben het hier dus over een bekerwedstrijd op een vroege zondagochtend in Ees op sportpark De Dillen. De tweede wedstrijd alweer, dinsdag 27 augustus traden we namelijk al aan tegen Buinen 2. Die wedstrijd was verzet vanwege de Buunerbeer, een dorpsfestival dat in het weekeinde erna plaats vond. En dus moesten de Galliers al vroeg in het seizoen aan de bak op een bloedhete dinsdagavond in Buinen. Druipend van het zweet, nadat onder meer al de col du Buinerbult was beklommen, hezen de Galliers zich in de nieuwe groene gewaden.

    Strakke tenues, vraag maar aan onze veldheer of andere toch wat aan de ruime kant, vraag maar aan onze captain. Zo strak was het spel van de Galliers nog niet, die een zeer jeugdig combiteam troffen van Buinen 1 en 2. Maar in de problemen kwamen de Borgenaren niet, het kwam voor met 0-1 door een doelpunt van uw verslaggever. Buinen kwam echter via een kanonskogel terug tot 1-1, maar Dam zorgde voor een 1-2 voorsprong bij rust. Ook na rust controle bij Borger, dat het wel wat lastiger kreeg met de vermoeidheid, maar op 1-3 kwam via opnieuw uw verslaggever die weer eens op het goede plekje stond om de losgelaten bal van de keeper binnen te tikken. Wedstrijd gespeeld al scoorde Buinen nog wel een keer en was het op het eind een paar keer billenknijpen. De winst was echter binnen, de kop was er af voor de Galliers, die gelijk het zoet der overwinningen mochten proeven.

    En de Galliers deden dat dus ook op deze zondagochtend in Ees, winnen. Een ware zevenklapper, wel een doelpuntje tegen. Het mocht niet deren, de Galliers waren uiteindelijk veel te sterk. Wederom op fietse, dit keer over de Eeserbult. Verzamelen bij de Eeserbrug, het deed terugdenken aan de vroegere schooltijd. Massaal met zijn allen op de fiets naar Emmen vanaf de Eeserbrug. Als je te laat was had je pech en zat je in de chasse patate, maar iedereen was deze zondagochtend keurig op tijd. En allemaal strak erop staand dankzij Marcel en Robert. Prachtige tenues voor buiten de wedstrijd om, echt super mannen!

    De grasmat op de Dillen lag er aardig bij deze ochtend en de Galliers leken deze zondagochtend onverslaanbaar. Veelvuldig aan de bal, kansen creerend, de zondagochtend lijkt de Galliers nu al weer gunstig gezind. Buitenkantje Brussen had het naar zijn zin op deze zondagochtend op voor hem bekend terrein, een hattrick en twee assists viel hem ten dele in deze wedstrijd. Uw verslaggever knikte er ook twee binnen en onze G.I. Joe scoorde ook zijn eerste voor de zondag. Gert Jakobs wel te verstaan, een hele welkome aanvulling op onze selectie en nu al een van de motoren van de ploeg. Het bal deze zondagochtend werd echter geopend door Gijs, die een strakke corner van Wever tegen de touwen kopte. Toch een doelpunt tegen, wel een hele fraaie overigens van een meter of 35 over onze Stan heen. Maar nooit kwamen de Galliers in de problemen en uiteindelijk dik verdiend wonnen. Er rest nog een bekerwedstrijd tegen HOC 3, welke tevens voor de groepswinst zal zijn. Zullen de Galliers echte cupfighters worden dit seizoen of strand het volgende week in Odoorn? In ieder geval is het weer genieten op de zondagochtend van de avonturen van de Groene Galliers.