• Groene Galliers rondje verder in de beker

    De Groene Galliërs hebben ook hun derde bekerwedstrijd gewonnen. HOC 3, net als Borger Zondag 2 een 5e klasser moest er met 10-2 aan geloven op het sportpark Harm Kuiper in Odoorn. Uw verslaggever scoorde een hattrick, captain Wever scoorde tweemaal, waarvan eentje een prachtige stift was. Edje deed het ook goed met twee goals, terwijl Edje ook nog scoorde voor HOC, het kostte Keizer strafpunten, die hij deels weer goed maakte met een assist. Ook buitenkantje Brussen scoorde opnieuw met een strak schot, nadat hij de kruising eerder in de wedstrijd al had geteisterd. Dam met een knappe slidinggoal en Bob die zeer alert was maakten het tiental treffers vol op deze zondagochtend. Als er punten te verdienen waren voor het houtwerkklassement, dan was Lammers spekkoper geweest met ballen op paal en lat. Het was slechts een half uurtje spannend in Odoorn, waar HOC tot tweemaal toe op voorsprong was gekomen. Daarna was het echter gebeurd en liep Borger heel gemakkelijk uit naar een grote overwinning.

    Maar op deze zondagochtend was het voetbal eigenlijk alleen maar een bijzaak na de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen week. We speelden dus uit bij HOC, een club met een geelzwart tenue. De gedachten dwaalden bij de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd direct af naar die andere club met dat geelzwarte tenue, onze buurman Buinen. Getroffen door het vreselijke noodlot. Een vreselijk auto ongeluk na een onschuldig oefenpotje. Vier spelers erbij betrokken, waarvan er twee het noodlot fataal werd. En twee jongens die zeer zware verwondingen opliepen. Jonge jongens nog, de meesten ook nog met een jeugdverleden bij Borger.
    Jongens waar we voor twee weken terug nog tegen speelden. Lekker een potje ballen op een bloedhete dinsdagavond om daarna gezamenlijk een biertje met elkaar te kunnen drinken. Nu zijn twee van de jongens er plotseling niet meer en vechten de andere twee nog voor hun leven. Een verschrikkelijke gebeurtenis die levens van velen plotseling op de kop heeft gezet. Een groot gemis, voor familie, vrienden, het team, de vereniging en andere betrokkenen. We willen namens Borger Zondag 2 vooral de familie, vrienden, betrokkenen en de voetbalvereniging Buinen heel veel sterkte en kracht toewensen voor de komende tijd.