• Geslaagde online voetbalquiz SV Borger

  De kantine kwam een beetje bij de mensen thuis...

  Voetbalvereniging SV Borger organiseerde afgelopen zaterdag een online voetbalquiz voor leden en supporters van de club. Via een livestream werden gedurende de avond een kleine honderd vragen op de deelnemers afgevuurd. Zowel tijdens als na de quiz werd er vanuit de diverse huiskamers enthousiast gereageerd. De via de Social Media gedeelde foto’s logen er niet om, presentatoren Wiljan Vos en Erwin Beukema zijn er deze avond in geslaagd om de kantine een beetje bij de mensen thuis te brengen. De beide mannen blikten een dag later dan ook met een meer dan tevreden gevoel terug.

  Telefoon roodgloeiend
  “Wat de leukste reactie was?”, Vos moet even diep nadenken als hem deze vraag gesteld wordt. Waarschijnlijk een teken dat hij er veel heeft ontvangen. De gelegenheidspresentator beaamt dit: “Mijn telefoon stond inderdaad roodgloeiend, maar als ik er eentje uit moet pikken, dan kies ik toch voor een berichtje waarin iemand aangaf dat dit de meest professionele online quiz was waar hij aan mee had gedaan. Dat hebben we goed gedaan denk ik dan.” En dat hebben ze. Voor sommige mensen thuis was het even puzzelen om de livestream en de antwoordformulieren te openen, maar toen het eenmaal aanstond kon men de energie onbezorgd richten op de vragen die voorbij kwamen.

  Van Leusink tot Ibrahimovic
  Dat was wel nodig ook. De speelrondes waren niet altijd makkelijk, maar wel zeer divers. Waar je in de ene ronde vooral veel van SV Borger moest weten kwam het een ronde later aan op kennis van het Europese voetbal, of moest er geraden worden waar de bal zich bevond op een historische actiefoto. “Ja, het ging zeg maar van onze ‘local hero’ Erik Leusink naar wereldster Zlatan Ibrahimovic…”, glimlacht Beukema. Ook kwamen er enkele geluidsfragmenten voor. De deelnemers van de quiz moesten hierbij raden wie ze hoorden. Beukema moet lachen als hij terugdenkt aan de twist die ze hierin hadden aangebracht: “We lieten een fragment van Carlo Boszhard horen, waarin hij in de TV-Kantine NOS-verslaggever Joep Schreuder imiteert. We vroegen natuurlijk wiens stem je hoorde. Later hoorden we dat er een team bij was, dat eerst alleen op de naam Joep kwam, vervolgens op het allerlaatste moment superblij was dat hen de achternaam toch nog te binnen schoot, om er bij de antwoorden pas achter te komen dat het goede antwoord dus Carlo Boszhard moest zijn in plaats van Joep Schreuder. Als je dat hoort, zijn dat toch echt even de krenten in de pap...”

  De winnaars
  Uiteindelijk waren er natuurlijk ook winnaars. Er deden zo’n vijfendertig teams met elk gemiddeld 3 à 4 deelnemers mee. De top van het klassement zat de hele avond redelijk dicht bij elkaar. Tussendoor gingen er twee bonusprijzen uit. Deze werden gewonnen door Arie Deuring en Gert Bijker. Toch draaide het uiteindelijk allemaal om de hoofdprijs, een hapjesschaal aangeboden door Café Happinez. Nadat alle stemmen dik na elven geteld waren bleek het team ‘Bende van Ellende’ de winnaar te zijn, een groepje jeugdige Borger-voetballers, die in het gareel werden gehouden door nestor Erik Timmer.

  Ook dat is SV Borger
  Vos en Beukema zijn zoals gezegd tevreden. Het aantal deelnemers, het verloop, de complimenten, het vraagt eigenlijk nu al om een vervolgeditie. Of die er komt is echter onzeker. Beukema hierover: “Ja, liever niet! Want dat zou betekenen dat we weer gewoon in onze kantine terecht kunnen. Dat blijft toch het mooist en daar heeft de club qua inkomsten natuurlijk ook het meest aan.” Mocht het onverhoopt toch nog lang gaan duren met de maatregelen dan sluiten de heren een vervolg echter zeker niet uit. Vos afsluitend: “Het was super leuk om te doen en ik denk dat we onze leden in deze tijd toch een mooi avondje vermaak hebben geboden. Ook dat is typisch SV Borger!”

  Op de foto: Erwin Beukema (l) en Wiljan Vos (r) blikken tevreden terug op de online Voetbalquiz...

 • Erwin Beukema (l) en Wiljan Vos (r) blikken tevreden terug op de online Voetbalquiz