• Geslaagde avond bij SV Borger met scheidsrechter Siemen Mulder

    Afgelopen donderdag organiseerde SV Borger een "avondje arbitrage" in samenwerking met Eredivisiescheidsrechter Siemen Mulder. Clubscheidsrechter Jeroen Alblas organiseerde deze avond voor spelers, trainers, leiders en natuurlijk de scheidsrechters van SV Borger met als doel om meer betrokkenheid en begrip te kweken voor het scheidsrechtersvak.

    Siemen Mulder had een mooi programma in elkaar gezet bestaande uit vier rondes met per ronde tien beeldfragmenten uit eredivisiewedstrijden. Het betrof de categorie├źn hands, strafbaar buitenspel, ontnemen van duidelijke scoringskansen en het beoordelen van duels. Er deden in totaal 12 groepjes aan mee en de getoonde clips leverden veel discussiemomenten en soms ook hilariteit op. Was het nu rood, of kan hier volstaan worden met geel? En meer van dat soort afwegingen.

    Na de vier ronden gingen er twee teams met hetzelfde aantal punten aan de leiding. Dus moest er een shoot out aan te pas komen om de winnaars te bepalen. Het winnende team bestond uit clubscheidsrechter Wim Roeleveld, jeugdleider en toekomstig clubscheidsrechter Matthijn Brookman, jeugdleider Bert Kuipers en JO19-1-speler Jorden Copinga.

    Al met al een geslaagde, gezellige en leerzame avond. Woorden van deze strekking sprak ook organisator Jeroen Alblas uit in zijn dankwoord aan Siemen Mulder. Alblas besloot met de woorden:
    "Voetbal aan de Drift, dat doe je tenslotte samen..."