• Effectief Borger 1 boekt nipte zege op Helpman

  Borger heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op Helpman. De groenhemden blijven door de zege aansluiting houden met de brede subtop. Borger was zaterdag slagvaardiger dan de bezoekers uit Haren, die eigenlijk het betere van het spel hadden en ook meer kansen kregen. Die werden echter niet benut, waardoor de thuisploeg met een 2-1 zege van het veld afstapte.

  Na het wekenlang regeren van koning winter kon er zaterdag 10 maart eindelijk weer eens gevoetbald worden op sportpark De Drift in Borger. Op bezoek kwam Helpman, dat in de heenwedstrijd Borger nog met een 4-0 van het veld poetste. Men was dus gewaarschuwd, maar winst was eigenlijk wel noodzaak om aansluiting te houden met de subtop. Anders kon het nog wel eens een hele lange en kleurloze tweede seizoenshelft worden.

  Dat de grasmat onder de winterse omstandigheden geleden had was goed te zien, want het leek aardig op een Russische toendra. Het balletje lekker rond laten gaten was er vandaag ook niet echt bij en dat de mat slecht bleek wel toen in de eerste minuut het al bijna fout ging voor Borger. Een terugspeelbal van Melvin Ottens stuiterde zo over de voet heen van doelman Edwin Haandrikman, maar gelukkig voor de goalie liep het met een sisser af.

  Helpman opende beter dan Borger en zette de thuisploeg vroeg onder druk. Daar kwam Borger moeilijk onder vandaan en dus kregen de bezoekers ook de eerste mogelijkheden, maar vonden zij Haandrikman op hun weg. Na ruim een kwartier spelen was het echter Borger dat verrassend de score opende via Joep Hiddink. De middenvelder schoof het leder bekeken in de verre hoek, waardoor de Helpman-goalie kansloos was. Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong, want al vlotjes scoorden de bezoekers via een fraaie aanval de 1-1.

  Borger was echter vreselijk effectief in de eerste helft want ook de tweede doelpoging was direct raak. Nu was het Calvin Beijering die heel bekeken de bal langs de doelman van Helpman schoof. Twee kansen, twee goals voor Borger en bovendien was dit de eerste treffer voor de jongeling die hij in dienst maakte van het eerste elftal. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met een 2-1 tussenstand.

  Na de theepauze kreeg Albert Stevens direct een behoorlijke kans om er 3-1 van te maken, maar de aanvaller hielp deze om zeep. Daaropvolgend had Helmpan de 2-2 moeten laten aantekenen, maar wonderbaarlijk genoeg viel die niet. Helemaal vrijstaand schoot de aanvaller de bal van dichtbij tegen de paal, waarna ook nog eens een rebound volgde. De bal lag voor het inschieten, maar Haandrikman redde met een geweldige voetreflex.
  Helpman bleef drukken gedurende de tweede helft en kreeg ook zeker kansen op de gelijkmaker, maar Haandrikman bleek vandaag niet te passeren. Op de counter kwamen er voor Borger nog kansen om het duel te beslissen, waarbij Stevens nog het dichtste bij kwam met een schot op de lat.

  In de slotfase was het knokken geblazen om de voorsprong vast te houden, maar ondanks een aantal hachelijke situaties hield Borger goed stand en kon het uiteindelijk drie punten bijschrijven. Een belangrijke zege waarmee het goed mee blijft doen en als het een aantal inhaalwedstrijden wint, zo maar kan aansluiten bij de top van de ranglijst. Volgende week wacht de volgende horde, dan gaat men op bezoek bij laagvlieger VV Sweel.