• Eerste competitienederlaag voor SV Borger op bezoek bij SCN

    Na twee klinkende zevenklappers heeft Borger haar eerste nederlaag van de competitie geleden. Tegen het fysiek sterke SCN moest Borger haar meerdere herkennen en verloor het met duidelijke cijfers: 5-2. De grootte uitslag heeft Borger aan zichzelf te wijten, de goals vielen erg gemakkelijk en veelal door eigen fouten.

    Trainer Joling kon afgelopen zaterdag weer beschikken over doelman Edwin Haandrikman en spits Luuk Kenter, laatstgenoemde kwam terug van een blessure. De gasten uit Borger lieten in de beginfase SCN het spel maken. De thuisploeg had veel de bal maar wist aanvankelijk niet door de defensie van Borger te komen. Een defensie die in de eerste twee competitieduels nog geen tegentreffer had hoeven incasseren. In de 11e minuut werd het echter uit het niets 1-0. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door Borger-verdediger Matthijs Brink onfortuinlijk in eigen doel gekopt. Borger was hierdoor even van slag en vrij snel na de openingstreffer was het weer raak. Waar Joling voorafgaand aan de wedstrijd nog waarschuwde voor de gevaarlijke standaardsituaties van SCN, kwam de goal tot stand uit een vrije bal die achter de onoplettende verdediging van Borger werd gelegd en knap werd binnengekopt door Stefan Bruinsma. Na ruim 20 minuten spelen vond trainer Joling het welletjes. Hij besloot te veranderen van tactiek en de equipe uit Borger ging vanaf dat moment SCN onder druk zetten door een verdediger door te schuiven naar het middenveld. Vanaf dat moment kreeg Borger grip op de wedstrijd en had de tegenstander geen antwoord op de veranderde speelwijze van de gasten. SCN had veel overtredingen nodig om Borger af te stoppen en uit het spel te halen.

    Na 40 minuten kwam Borger terug in de wedstrijd. Een lange uittrap van doelman Haandrikman werd niet goed verwerkt door de verdediging van SCN en Hendrik Gustin wist hier dankbaar van te profiteren door de bal voordat de doelman erbij kon in het verlaten doel te koppen. En op slag van rust werd de stand gelijk getrokken door Joep Hiddink, die een strafschop overtuigend binnenschoot.

    Na de rust bleef de ploeg uit Borger de bovenliggende partij, maar kwam het niet tot grote uitgespeelde kansen, doordat het te slordig was in de eindfase van de aanval. Tegen de verhouding in kwam SCN in de 61e minuut op een 3-2 voorsprong. Borger verspeelde op eigen helft kinderlijk eenvoudig de bal en Marco Bruinsma wist dit buitenkansje te benutten. Borger ging hierna nog opportunistischer spelen om een gelijkmaker te forceren. Het kreeg een grote kans, maar de scherpte voor de goal ontbrak net als de hele middag ook nu. Tien minuten voor tijd besliste SCN de wedstrijd. Spits Bruinsma kreeg de bal uit het niets in de voeten gespeeld van Borgerzijde, legde de bal breed op Bram Marissen die de 4-2 via een voet van een verdediger achter Haandrikman schoot. Borger kwam er niet meer aan te pas en moest in de slotminuten zelfs nog een vijfde tegentreffer incasseren, door een knappe kopbal van Jeffrey Marissen.

    En zo leed Borger een onnodige nederlaag. Persoonlijke fouten in verdedigend opzicht en een gebrek aan scherpte in de afronding maakten dat de groenhemden na het derde competitieduel weer met beide beentjes op de grond staan. Extra smet op de wedstrijd was het uitvallen als gevolg van blessures van Christiaan Vos en Hendrik Gustin. Laatstgenoemde als gevolg van een onnodig grove overtreding bij een 5-2 stand. Volgende week zal Borger zich moeten herstellen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Nieuw-Balinge komt dan op bezoek op sportpark de Drift.