• Terwijl de lampionnen langzaam doofden in de straten van Borger spoedde een zestigtal quizfanaten zich afgelopen zaterdagavond naar de kantine van de plaatselijke voetbaltrots. Daar vond de vierde editie van de SV Borger PubQuiz voor leden en niet-leden van de vereniging plaats. Het werd een avond waar de één de verwachtingen waar maakte en de ander keihard faalde op zijn expertise. Alles met een knipoog, want het was vooral een enorm plezierig avondje quizzen!

  Hilariteit en hoongelach
  Als een leraar Frans al niet weet in welke Franse regio Camembert ligt, dan houdt het voor de teamgenoten toch wel een beetje op. Of een zoon van de eigenaar van een golfbaan, die niet kan zeggen waar de golfterm ‘PAR’ nu eigenlijk de afkorting van is? Het zijn precies die dingen die een PubQuiz zo leuk maken. De ideale samenstelling van een team bestaat niet, het is maar net welke vragen je op je afgevuurd krijgt. En dan nog is het maar de vraag of de zogenaamde kenner in jouw team niet bezwijkt onder de druk van acht priemende ogen, die volledig op zijn expertise vertrouwen. Het leverde zaterdag in de kantine van de Drift veel hilariteit op.
  Ook de verwachtingen wél waar maken kan overigens hoongelach opleveren. Zo wist de spits van SV Borger 1, die bekend staat om zijn voorliefde voor lekker en vooral veel eten, exact te vertellen wat de ingrediënten voor een pizza Montanara zijn. Sterker nog hij vermeldde en passant de prijs er ook nog even bij! Vooroordeel- en reputatiebevestigend, het leverde een open doekje van de aanwezige clubgenoten op.

  Schommelende gemoederen
  Zo ging het eigenlijk de hele avond. Er werd gestreden, gelachen en gediscussieerd. In drieënhalf uur tijd werden 110 vragen op de aanwezigen afgevuurd. Een mooie afwisseling van plaatjesrondes, algemene kennisrondes, themarondes en natuurlijk de altijd interessante muziekrondes! De gemoederen schommelden heftig heen en weer. De ene vraag leverde een zelfgenoegzame grijns op bij hen die het antwoord direct te binnen schoot. Een minuut later kon de wereld er totaal anders uit zijn, wanneer de lach was ingeruild voor een diepe denkrimpel. Dan waren anderen weer de gelukkige.

  Er kan er maar één de winnaar zijn
  Wie het laatst lacht, lacht het best. Ook deze editie was het bepalen van de eindwinnaar weer een close-call! ‘Be One’, een team van ouders van jeugdleden, was erg op dreef in de open vragen rondes. De ‘Zaalvoetballers’ en de regerend kampioen luisterend naar de naam ‘Tijger, Boef & Co’ bleven echter in het spoor. Met name laatstgenoemde team met clubcoryfeeën maakte veel verloren terrein goed in de muziekrondes. Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn. Dat werd ‘Be One’! De teamcaptain kreeg uit handen van mede-organisator en bestuurslid Gosse Fokkens de imposante wisselbeker uitgereikt. Deze blijft tot het voorjaar van 2018 in het bezit van de winnaars. In maart/april 2018 zullen ze hem weer moeten gaan verdedigen. Die vijfde editie komt er immers 100% zeker, dat hebben de organisatoren nu al beloofd!