• Derde winst op rij voor zaterdag 2

    Borger zaterdag 2 heeft ook zijn derde wedstrijd van de competitie weten te winnen. In Onstwedde werd er met 0-3 gewonnen van Onstwedder Boys 2. De basis voor de overwinning werd met name in de eerste helft gelegd. Bij rust stond het al 0-2 voor de groenhemden, die het de tweede helft wat lastiger hadden, maar in de slotfase nog uitliepen naar een 0-3 zege.

    Op deze zonnige herfstdag in Onstwedde speelde Borger een uitstekende eerste helft. Borger startte goed en kreeg in het begin al een paar goede kansen op de openingstreffer. Dat die in de 13e minuut alsnog viel was een logisch gevolg. Een goede onderschepping van Jarno Polling zorgde ervoor dat Corné Knol er vandoor kon. Corné hield goed het overzicht en bediende Dylan Berghuis op maat, die simpel kon binnentikken. Dylan was ook verantwoordelijk voor de 0-2. Een geweldig uitgespeelde aanval ging er aan vooraf, waarbij Jarno weer aan de basis stond. Met een leep balletje bediende hij Arne Kenter, die Dylan niet over het hoofd zag. Een goed uitgespeelde goal en een mooie beloning voor het goede spel in de eerste helft. Borger verzuimde daarna de wedstrijd al te beslissen, want het kreeg een aantal grote kansen om de score verder op te voeren. Doelman Jasper Lubbers hoefde in die eerste helft slechts een keer handelend op te treden.

    En dus stond het bij rust slechts 0-2 en was de wedstrijd nog niet definitief gespeeld. In de tweede helft zakte het spelniveau en was het vooral een rommelige wedstrijd met veel overtredingen. Dit kwam ook door het optreden van de arbiter, die bijna nergens voor floot aan beide kanten. Veel gezeur en weinig voetbal aan de kant van Borger, dat zeker de eerste twintig minuten van de tweede helft niet meer in de wedstrijd zat. De thuisploeg ging meer en meer opportunistisch en fysieker spelen en kreeg ook een aantal mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Een van richting veranderd schot belandde op de paal en ook uit een corner werd op de paal gekopt. De rebound leek een doelpunt op te leveren, maar een sublieme redding voorkwam Lubbers een doelpunt. De storm van de thuisploeg ging daarna wat liggen en Borger kwam langzaam aan er weer wat beter in. Toch moest het een kwartier voor tijd met tien man verder doordat Corné voor tien minuten naar de kant moest door een gele kaart. Maar met de tien man scoorde Borger vrijwel direct de beslissende 0-3. Invaller Roy Manting bediende Dylan op maat en de aanvaller schoof de bal beheerst langs de keeper. Wedstrijd beslist, waarna het ook nog 0-4 had kunnen worden nadat Borger nog twee enorme kansen liet liggen.

    Het bleef bij 0-3 en dat betekende de 3e overwinning op rij voor Borger zaterdag 2, dat voorlopig de koploper is. Volgende week wacht een thuiswedstrijd, dan komt het onbekende Meedhuizen op bezoek in Borger.