• De "Vrienden van SV Borger" kregen Franse les

  Afgelopen donderdag was de voetbalkantine op sportpark "De Drift" in Borger weer goed gevuld. Niet omdat er een spannende wedstrijd werd gespeeld op deze avond maar omdat de "vrienden van s.v. Borger" bij elkaar kwamen om te genieten van een Franse avond.

  De "vrienden van s.v. Borger" is een supportersverenigingen die jaarlijks een bijdrage levert aan de vereniging. Deze bijdrage is bedoelt om de vereniging een handje te helpen. In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld een tegelpad aangelegd bij het hoofdveld en is er geïnvesteerd in een geluidsinstallatie rondom de velden en in de kantine. Een deel van de bijdrage wordt gebruikt om de vrienden te bedanken voor haar bijdragen. Daarnaast organiseert een commissie jaarlijks een gezellige avond. Dit maal stond de gelegenheid in het teken van Frankrijk.

  Meesterknecht
  De avond werd begeleid door spreker en oud wielrenner Gert Jakobs. De "Meesterknecht" was naar zijn oude woonplaats gekomen om de aanwezigen mee te nemen in zijn tijd als wielrenner. Met veel enthousiasme bracht hij herinneringen naar boven waar smakelijk om werd gelachen. Verhalen over de Tour de France, die hij 5 maal heeft gereden, en zijn poging om goud te winnen op de Olympische spelen van 1984 werden geïnteresseerd aangehoord. In zijn gouden jaren trok hij de sprints aan voor Jean-Paul van Poppel in de PDM ploeg. Met een grote dosis humor kon Gert Jakobs de aanwezigen ook enkele saillante details over grootheden uit het wielerpeloton vertellen. Zelfs bekenden van de oud prof uit Emmen die tijdens de avond aanwezig waren werden in zijn verhaal genoemd.

  Proeverij
  De Franse avond werd verder ingevuld door een heerlijke proeverij van wijn en kaas. Mark Middeljans van MIBU Wijnen had enkele top wijnen uit het assortiment meegebracht. De vrienden mochten proeven van mousserende, fruitige en kruidige wijnen en genoten er zichtbaar van onder het genot van een passende kaas. Aaltje Leusink van de kaasbank uit Borger had enkele romige, pittige en pikante kazen meegenomen.

  Aan het einde van de avond kon een ieder terugkijken op een geslaagde avond.

  Lid worden?
  Wilt u ook eens aanwezig zijn bij een van de leuke uitjes van de "vrienden van s.v. Borger" en een bijdrage leveren om de vereniging een steuntje in de rug te bezorgen. Neem dan contact op per mail (vriendenvan@svborger.com ).