• De SV Borger Presentatiegids is uit

  Een prachtig visitekaartje voor de voetbalvereniging

  Het is inmiddels een traditie van meer dan twee decennia dat de plaatselijke voetbalvereniging in Borger jaarlijks een presentatiegids uitbrengt. Ook in het jaar waarin het jubileum werd gevierd mocht de Gids, na enige twijfel, toch niet ontbreken. Dus kropen de vaste tekstschrijvers van de club maar weer achter de computer, stelden de fotografen de lenzen scherp en maakte de vormgever het uiteindelijk tot één geheel. Het resultaat mag er zijn! Vorige week werd een bijna Eredivisiewaardige Presentatiegids bij de leden en sponsoren thuisbezorgd. Voor dit laatste waren de spelers van de eerste selectie verantwoordelijk.

  Traditie
  “Door en voor onze leden, zo kan je het wel zeggen. Vanaf het bepalen van de inhoud tot aan de bezorging doen we alles zelf. Alleen het drukken wordt uitbesteed.” Aan het woord is Gosse Fokkens, onder wiens bestuurlijke verantwoordelijkheid de totstandkoming van de Presentatiegids valt. “Ik moet eerlijk zeggen dat we dit jaar als bestuur best even getwijfeld hebben over het uitbrengen van de gids. Na de realisatie van het Jubileumboek deden we hiermee immers opnieuw een beroep op deels dezelfde vrijwilligers. Aan de andere kant hebben we wel te maken met sponsorafspraken en wilden we deze traditie eigenlijk ook helemaal niet onderbreken. En misschien wel de belangrijkste drijfveer, het was dé mogelijkheid om nog één keer terug te blikken op een zeer feestelijk jaar voor onze vereniging. Gelukkig dachten de redacteuren daar hetzelfde over.

  Mensenwerk
  De terugblik is dan ook het centrale thema geworden. De viering van het 75-jarig jubileum komt uitgebreid aan bod, net als de promotie van het eerste elftal en het kampioenschap van de recreatieve voetballers van de zondagochtend. Maar ook de overige elftallen zijn niet vergeten. Elk team is door de clubfotografen vastgelegd en heeft een plekje gekregen in de Presentatiegids. Althans dat was de bedoeling. Toen de drukker al uitgebreid aan de slag was, bleek één elftalfoto over het hoofd gezien te zijn. Fokkens: “Ja, heel vervelend natuurlijk! De consequentie van het in eigen beheer uitbrengen is echter dat we in dit geval ook niemand anders dan onszelf de schuld kunnen geven. Gelukkig hebben we het in goed overleg met de teamleiding kunnen oplossen met een keurig inlegvel met de ontbrekende elftalfoto en de nodige extra aandacht. Het blijft uiteindelijk mensenwerk. Daar hoort fouten maken ook bij.” Een mooier bruggetje naar de traditionele column van Gijs Klompmaker konden we ons niet wensen. Dit jaar schreef hij namelijk exclusief voor de Presentatiegids van zijn club een heerlijke ‘ode aan het prutsen’.

  Trots
  Voorgaande is slechts een deel van de inhoud van het 56 pagina’s tellende boekwerk. Het is absoluut weer een prachtig visitekaartje geworden voor de vereniging. Gosse Fokkens wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om namens het bestuur zijn waardering uit te spreken richting ieder die aan deze gids heeft meegewerkt. “Samen hebben we er weer wat moois van gemaakt. Daar mogen we als vereniging echt trots op zijn!”

  Mocht u als lid, of als sponsor nog geen exemplaar ontvangen hebben, neemt dan contact op met een bestuurslid of een ander contactpersoon binnen de voetbalvereniging.