• De Presentatiegids 2017/2018 van SV Borger is uit!

  Eigenlijk had hij er al wat eerder moeten liggen, maar goed bereid kost nu eenmaal wat tijd! Na afloop van de SV Borger Pubquiz afgelopen zaterdag werd dan toch het eerste exemplaar van de Presentatiegids van SV Borger uitgereikt aan captain Albert Oving van het winnende team. Eén dezer dagen ligt de gids bij alle sponsoren in de bus. De leden zullen het boekwerkje ontvangen via de leiders.

  Topklasse-waardig
  Jaarlijks geeft de plaatselijke voetbalvereniging een gids uit met informatie over de activiteiten van de voetbalvereniging, met ruime aandacht voor de sponsoren. De PR-commissie van de club zorgt zelf voor de tekst en lay-out. Slechts het drukken wordt uitbesteed. Een bij de Pubquiz aanwezig lid van de vereniging stak al bladerend zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Topklasse-waardig!", zo luidde het commentaar. En ongelijk heeft hij niet! De zaterdag 4e klasser mag met recht trots zijn op dit prachtige visitekaartje.

  Clubliefde
  Dat de club zelf trots is op haar leden blijkt wel uit de inhoud. Dat de liefde wederzijds is wordt ook wel duidelijk! Meest in het oog springend is misschien wel het interview met Rein en Gea Hoogeveen. Een met de club vergroeid echtpaar dat al decennia lang vrijwilligerswerk doet voor de groenwitten. "Het is soms net alsof je één familie wordt. Je bent echt één club", aldus Rein in het artikel. Ook jongere clubiconen als Wouter Eiting en Gert Vogelzang hebben in een ander interview min of meer dezelfde soort boodschap. Ook zij spreken over clubliefde, een way of life en het belang van iets terug doen voor de club, waar ze van jongs af aan in de watten werden gelegd. Elders in het 56 pagina’s tellende boekwerk komen FC Emmen selectiespeler Emil Bijlsma en SV Meppen B1-juniorin Merville Vlo aan het woord. Voor hen begon het allemaal bij SV Borger. Ondanks dat ze nu aardig wat treetjes hoger in de voetbalpiramide aan de deur kloppen, volgen ze hun eerste voetballiefde nog op de voet. Ook dat zegt iets over de vereniging!

  Oordeel zelf
  Het is slechts een greep uit de gevarieerde tekstuele inhoud van de zeer lezenswaardige Presentatiegids. Het geheel wordt uiteraard ondersteund door foto’s vanaf de lens van de huisfotografen van de vereniging. De professionele vormgeving maakt het helemaal af!
  Topklasse-waardig? Als u in de gelegenheid komt om het door te bladeren, mag u het zelf beoordelen. Vraag er naar in de kantine aan de Drift of binnenkort bij één van de leden. Mocht dat niet lukken, dan kunt u de gids op korte termijn ook via de website van de club (www.svborger.com) bewonderen. U zult er geen spijt van krijgen!