• Crazy Bingo bij SV Borger

  In de kantine aan de Drift was het afgelopen zaterdag een dolle boel. De jaarlijkse feestavond voor en door de ‘Vrienden van SV Borger’ werd er georganiseerd. Deze keer stond er bingo op het programma. Het werd geen gewone bingo. Nee, het werd een knotsgekke Crazy Bingo, waar de lach geen moment van de gezichten van de aanwezigen verdween.

  Door: Erwin Beukema

  Supportersvereniging
  De ‘Vrienden van SV Borger’ is een eind 2014 opgerichte supportersvereniging van de plaatselijke voetbalvereniging, waarbij elke vriend jaarlijks een bedrag van 50 Euro inlegt. Deze bijdrage is bedoeld om de vereniging een handje te helpen. Zo droegen de vrienden o.a. bij aan het tegelpad en de bankjes langs het veld, ze financierden een deel van de renovatie van de toiletruimtes en ze zorgden voor een gloednieuwe geluidsinstallatie. Inmiddels staan er ongeveer 130 vrienden op het bord in de kantine. Voor hen organiseert de commissie jaarlijks een gezellige avond. 

  Hilariteit 
  Rasentertainer Atze Lubach was speciaal ingevlogen om de bingo te presenteren. Direct bij binnenkomst confronteerde hij de bezoekers al met het verzoek te raden wat de lengte van zijn worst was. Niet wat u denk hoor. Het bleek gewoon te gaan om een aan de muur opgehangen droge worst van bijna anderhalve meter. Degene die de lengte het best benaderde mocht de worst later op de avond in ontvangst nemen. Het was een voorbode van wat ging komen. Niet alles was zoals het leek gedurende deze bingo. Degene die een jaar lang gratis bellen won bleek geen telefoonabonnement te ontvangen, maar een op een stokje bevestigde fietsbel. Twee dagen spa voor twee personen bleek te gaan om zes flessen  Spa rood, groen en blauw. Ook een vibrator (Lubach: “De lengte viel me tegen…”) en een opblaaspop (Lubach: “Misschien mag je de ballenpomp hier wel even gebruiken…”) zorgden mede door de spitsvondige opmerkingen van de presentator voor de nodige hilariteit! 

  Prijzenpakket
  Uiteraard werden er ook serieuzere prijzen aangeboden. Zo ging er iemand met vier kaarten voor een wedstrijd van Borussia Dortmund naar huis, een ander mocht zich de volgende ochtend al verheugen op een thuisbezorgd champagneontbijt voor twee en de winnares van de unieke muziekronde won een geweldige karaoke set voor thuis. Het is slechts een greep uit het door de commissie bij elkaar gescharrelde prijzenpakket. Dank gaat uit naar de sponsoren die hier een bijdrage aan geleverd hebben. 

  Naborrelen
  Rond de klok van half twaalf zat de bingo erop. Het feestje echter nog lang niet. De vrienden van SV Borger bleven nog lang naborrelen in het voor de gelegenheid extra sfeervol aangeklede en verlichtte clubhuis. De meesten vertrokken pas ruim na middernacht met een goed gevoel richting kroeg of bed. Ook de commissieleden keken met een uitermate tevreden gevoel terug op een geslaagde activiteit. 

  Lid worden?
  Bent u nog geen lid van de ‘Vrienden van SV Borger’, maar lijkt het u leuk een bijdrage te kunnen leveren aan de club én daarnaast bij de georganiseerde uitjes of activiteiten aanwezig te zijn? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar vriendenvan@svborger.com.